Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy külsőre végtelenül egyszerű, de belülről annál stílusosabb épület bújik meg a kanadai tájban. Ez az elképesztő szaunabarlang, a Huron-tó partján nem csak csodás formavilága miatt bámulatos, hanem mert a víz fölé belógva szinte egyesül a természettel.

A Grotto egy szabadtéri szauna Kanadában, ami annyira exkluzív, hogy nem tudunk betelni vele.

A tervezők egy tradicionális japán felületkezelési eljárást alkalmaztak, hogy az épület mállott, antik megjelenést kapjon, mintha már évtizedek óta a kőfalban állna. Pedig egy nagyon is modern építményről beszélünk, hiszen az ősi, tradicionális kivitelezést a legmodernebb szoftverek és gyártási technológiák támogatták.

Fontos szempont volt a tervezésnél, hogy a szauna masszív és tartós szerkezet legyen ebben a környezeti szempontból kényes helyen.

A helyszínt digitálisan szkennelték, hogy egy rendkívül pontos 3D modellt készíthessenek, így sikerült megtalálni a szerkezet tökéletes helyét biztonsági és esztétikai szempontok szerint egyaránt.

A naplemente a szaunából premier plánban látható, akárcsak a Huron-tó, aminek hullámai inspirálták a hajlított, barlang hangulatot idéző belső teret.

Kezeket fel, aki hozzánk hasonlóan kipróbálná!

(via BeautifulLife)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.