Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Twitteren üzent a tahóknak.

Idén nyáron minden eddiginél többször tűntek fel olasz újságok és honlapok hasábjain hírek, amelyek olyan turistákról számoltak be, akik műemlékeknek beillő szökőkutakat használtak fel medencének. Tehát miközben sokan azért fényképezték a római Trevi kutat, mert gyönyörű, akadtak, akik arra használták, hogy kicsit lehűtsék magukat.

A jelenség megosztotta magukat az olaszokat is, egyesek a nagy meleg miatt elnézőek voltak, a többség azonban azon a véleményen van, hogy aki le szeretne hűlni, az menjen a tengerhez, egy uszodába, vagy haza a fürdőszobájába. És kik fürdenek szökőkutakban? Május egy afrikai férfiról készültek fotók,a mint a Colosseum közelében lévő, 1580-ban épült Catecumeni szökőkútban fürdőzik, amire meg is indult az Olaszországban is közbeszéd tárgyát képező migránsozás.
Ez némileg csitult, amikor a nyár folyamán szinte csak olyan fotók érkeztek, amelyeken észak-európai, skandináv, angol, holland turisták fürdőznek fecskében és bikiniben történelmi belvárosok közepén.

Három napja három angol fiatal fürdött meg a Haza oltára nevű szökőkútban – némelyikük meztelenül -, valószínűleg ez akasztotta ki a hazafias érzelmeiről is ismert államférfit, Matteo Salvinit, aki Twitteren kürtölte világgá nemtetszését.

Íme, a fürdőző angolok.

És íme Salvini, akinek fő üzenete az a turisták felé, hogy Olaszország nem a fürdőszobátok!

Utóbbi eset annyira felháborította a közvéleményt, hogy a három turistát a rendőrség is keresi.

Szerinted?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.