Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az életben akad néhány olyan kérdés, amire nem tudhatjuk a választ. Az egyik ilyen kérdés éppen az, hogy vajon hány évig fogunk élni. Természetesen erre még a magasan képzett holland tudósok sem tudnak egzakt választ adni, ám egy plafont sikerült belőniük.

Meghatározták tehát azt a számot, ami fölé csak a legritkább esetben juthat az ember. Mit gondolsz, mi lehet az a bűvös szám? Talán 27? Maximum akkor, ha egy hamisítatlan rocksztár vagy. Esetleg 52? Még mindig nagyon kevés. Akkor 89? Elég szép szám, de még mindig mehetünk feljebb.

A megoldás ugyanis 115 esztendő.

A hollandok új kutatása tehát úgy találta, hogy nők esetében egészen pontosan 115.7 év a maximálisan elérhető életkor. A férfiak sem sokkal maradnak el, esetükben 114.1 évnél húzták meg a limitet. Azért ez is elég sok idő...

És hogy mégis mi alapján határozták meg ezt a számot? Természetesen nem hasraütés-szerűen mondták be, hanem statisztikák alapján. Összesen 75000 ember évszámait vették számításba, akik az elmúlt 30 évben hunytak el Hollandiában.

- ecsetelte a helyzetet John Einmahl professzor, utalva arra, hogy a 95 év felettiek száma megháromszorozódott az elmúlt években, ám mégis van egy határa az élettartamunknak.

Persze volt már rá példa, hogy egy-egy személy átlépte ezt a limitet, szóval neked is van miben reménykedned, hátha sikerül. Korábban már a hosszú élet titkáról is írtunk:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.