A mekis arany kártya létezik, de ahhoz, hogy megkapd, korábban vagy hírességnek kellett lenned, vagy valamilyen hőstettet kellett végrehajtanod.

A McGold kártya legendája egészen 1965-ig nyúlik vissza, amikor a cég fejesei elkezdték leghíresebb és leghűségesebb vendégeiket ingyen kajálást garantáló kártyákkal ajándékozni. Azóta olyan arcok kaptak ilyet, mint például Rob Lowe, George Romney vagy Warren Buffet, de közülük sem kapott mindenki egész életre szóló arany kártyát. Lowe például csak egy évig zabálhatott ingyen. Az ő kártyáját fentebb láthatod.

Ezzel szemben élethosszig érvényes kártyát kapott egyszer egy Larry Crandell nevű filantróp 90. születésnapjára, aki éppen három évig élhetett ezzel a privilégiummal.

Massachusetts korábbi kormányzója, Mitt Romney elmesélte, hogy édesapja, George Romney magától Ray Croktól, a McDonald's franchise megalapítójától kapta a kártyát, és egyszer ilyet kapott egy Charles Ramsey nevű férfi is, aki megmentett három nőt és egy kislányt egy emberrablótól. Ramsey szinte minden vele készült interjúban elmondta, hogy a hőstett végrehatása során egy félig megevett Big Macet szorongatott, ami annyira jó reklám volt a cégnek, hogy adtak neki egy egy évig érvényes McGold kártyát.

A dolog azért került most reflektorfénybe, mert a cég a tengerentúlon elindított egy kampányt, melyben a hivatalos mekis alkalmazást használó vásárlók között fognak kisorsolni egy ilyet.

Az azért kicsit árnyalja a képet, hogy a kártya nem mértéktelen és élethosszig tartó ingyenes fogyasztást garantál, hiszen csak 50 évig érvényes, és hetente két étkezésre lehet vele jelentkezni.

És ezt olvastad már?
Megsimogatnánk Martine cicáját a macskák világnapján