Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha már a húszas éveid közepénél jársz és még nem került sor az első alkalomra, akkor sem kell túlságosan kétségbeesned. Annak ellenére, hogy milyen tartalmak ömlenek ránk a tévéből, rádióból és a különböző honlapokról, valamiért mégis tovább vár a mai generáció a szüzesség elvesztésével. Azt is eláruljuk, hogy mi lehet ennek az oka.

Ennek az érdekes kérdéskörnek a University College London szakértői jártak utána a Next Steps projekt keretein belül. Nem kevesebb, mint 16 000 személyt (1989/1990-ben születetteket) követtek nyomon 14 éves koruktól kezdve. Elég nagy mintát vettek tehát alapul, ebből pedig kiderült, hogy a mai generáció tagjai tovább várnak a szüzességük elvesztésével, mint a korábbi generációk képviselői.

Összehasonlításképpen, az előző generációk esetében csak 20-ból 1 vallotta magát szűznek ugyanennyi idősen. És hogy mégis mi lehet az oka annak, hogy éppen a mai fiatalok tartózkodnak a szextől, amikor manapság sokkal könnyebben hozzá lehet férni szexuális tartalmakhoz?

Valószínűleg éppen az, hogy a "hiperszexuális kultúra" miatt a fiatalok már félnek az intimitástól. Teljesen elárasztottak már minket a hibátlan, feszes testtel és hatalmas mellekkel rendelkező nőkkel, és a kigyúrt felsőtesttel, óriási cerkával megáldott férfiakkal, ennek hatására pedig kialakulhatott a félelem, hogy nem vagyunk képesek megfelelni az (irreális) elvárásoknak.

A kutatásból egyébként az is kiderült, hogy ahogy idősödik az ember, úgy egyre valószínűtlenebbé válik, hogy talál magának partnert az első szexhez, hiszen a szüzességet elvesztők 90 százaléka 19 éves koráig ezt megtette.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.