A kőszegi faház felhívta magára a figyelmet a nemzetközi dizájnvilágban.

Ezúttal a Béres Építésziroda munkáján akadt meg a külföldi dizájnszerkesztők szeme. A magyar faházról még a Dezeen is beszámolt.

A Kőszeg közelében álló kabint a megbízó, Hideg Attila Béres Attila építésszel együttműködve tervezte és építette fel, a cél pedig egy olyan izolált, letisztult, mégis látványos faház volt, ahol tényleg kiszakadhatunk a hétköznapokból. A cölöpökön egyensúlyozó kabint úgy építették meg, hogy ne tegyenek kárt a környező élővilágban.

A belső tér már sokkal melegebb, de itt is megtartották az épület által képviselt minimalizmust. A kis konyhából és hálórészből álló helyiségben egy nagy ablak engedi be a természetes fényt, míg a fürdőszoba sötétebb, csendesebb tér.

A Mohás Kabin névre keresztelt faház mindössze 40 négyzetméteres, de teljesen összkomfortos, így tényleg tökéletes helyszín az elvonulásra.

via

És ezt olvastad már?
Ezért recseg-ropog a térded, és ezt tudod tenni ellene