Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Úgy gondolod, hogy kezd egy kissé unalmassá válni az életed? Nincs már meg az a pörgés, ami korábban jellemezte a mindennapokat? Talán jól érzed, ám ennek lehet valami köze az életkorodhoz is.

Legalábbis erre a következtetésre jutott az Airbnb által végzett kutatás, amelynek keretein belül 2000 ember szokásait vizsgálták meg. Az eredmények tükrében azt állapították meg, hogy

És hogy mégis mikor élik meg a legtöbb izgalmat? Mikor vagyunk hajlamosak nekivágni egy sivatagi túrának, táncolni a bárpulton vagy kipróbálni a bázisugrást? A felmérés szerint ez az adrenalintól duzzadó időszak 27 éves korban jön el.

Dolgok, amelyek a megkérdezettek szerint izgalmassá tesznek valakit: hajnalig kint maradni hétköznapokon, új hobbit találni, spontán nyaralást foglalni, új készséget tanulni, bejelentés nélkül meglátogatni egy havert, munkát váltani, elhívni valaki randizni, kipróbálni egy új sportágat.

Nyilvánvaló, hogy az emberek élete akkor válik "unalmasabbá", amikor a harmincas éveikben elkezdenek egyre felelősségteljesebbé válni, stabil munkát találnak, esetleg családot alapítanak, gyermeket vállalnak.

A nők élete a felmérés szerint egy kicsit korábban válik lapossá, egész pontosan 35 éves korban. Ez mondjuk ellentmond annak a tanulmánynak, ami azt állapította meg, hogy a gyengébbik nem tagjai 36 éves korukban érnek a csúcsra szexuális téren, szóval ki tudja...

Mindenesetre 50 éves kor felett az emberek hajlamosak ismét nyitottabbá válni az újdonságokra, tehát van még miben reménykedned, ha most egy kissé egyhangúnak érzed az életed, plusz ez megmagyarázza azt is, miért képesek a szülők gyakran kínos helyzetbe hozni a felnőtt gyermeküket.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.