Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az öregedéstől sokan tartanak, sokan pedig képtelenek elfogadni a korukat, pedig tényleg minden életszakasznak megvan a maga szépsége. Az alábbi grafika segít ezt megtalálni.

A Business Insider által készített ábra természetesen nem hasraütésszerűen készült, hanem különböző kutatások, tanulmányok alapján. A jó hír az, hogy nemcsak 20-30 évesen érhetünk a csúcsra mindenben, hanem 60 és 80 felett is rátalálhatunk a boldogságra, felfedezhetjük erősségeinket.

Ha tehát egy új nyelvet szeretnénk elsajátítani, akkor jó lesz minél előbb belekezdeni, hiszen 7 évesen a legkönnyebb, és nyilván egyre nehezebbé válik, ahogy idősödünk. Érdekes, hogy állítólag 22 évesen vagyunk a legjobbak mások neveinek megjegyzéségében. Az már kevésbé meglepő, hogy a nők 23 éves korukban a legvonzóbbak a férfiak számára.

Az izmaink 25 éves korunkban a legkeményebbek, ám szerencsére sokáig azok is maradnak, főleg ha használjuk is őket. Ha le akarod futni a maratont, érdemes 28 éves korod körül próbálkozni vele, míg sakkversenyre 31 esztendősen éri meg leginkább jelentkezni. Ha még nem kaptál Nobel-díjat, de 40 alatti vagy, akkor van még remény!

Ha pedig nem vagy kellőképpen elégedett az életeddel, akkor talán csak 69 éves korodig kell várnod rá, és ismét az leszel. Nyugi, a szókincsed is bővülhet még, 70 felett olyan választékosan fogod majd kifejezni magad, mint még soha.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.