A szerelem vak, mi pedig sokszor nem is vesszük észre, hogy legfőbb ideje lenne már kiszállni a kapcsolatból, ami hosszú távon csak tönkretesz minket.

Ha az alábbi jelek közül sokat tapasztalsz, akkor valóban ideje elgondolkodni azon, hogy érdemes-e folytatni ezt a viszonyt vagy inkább le kellene zárni az egészet.

1. Nem engedi, hogy néha elmenj a haverokkal

Alig-alig látod a régi barátaidat és amikor nagy ritkán mégis találkoztok, mindig viszed magaddal a párodat is. Akár ez is egy intő jel lehet, hiszen egy egészséges kapcsolatban teret és szabadságot kell hagyni a másiknak, különben csak megfojtjátok egymást.

2. Ő rendelkezik a pénzed felett

Egy normális és komoly kapcsolatban teljesen rendben van, ha közös a kassza és megosztjátok egymással, amitek van, ám egyikőtök sem lehet egyeduralkodó a pénzügyi döntéseket illetően. A legjobb, ha mindenkinek van egy kis saját megtakarítása is, hiszen nem tudhatjuk előre, mikor lesz rá szükség.

3. Meglesi az üzeneteidet

Egymás telefonjának az ellenőrizgetése egyáltalán nem a szerelem bizonyítéka, csupán egymás magánéletének a megsértése és egy egészségtelen kapcsolat jele. Elcsépelt közhely, ám tényleg igaz, hogy alapvető bizalom nélkül kudarcra van ítélve az egész.

4. Balhézik, ha sokáig nem veszed fel a telefonod

Egy igazán jó kapcsolatnak a békességről és szeretetről kellene szólnia, nem pedig a folyamatos aggódásról és negatív érzésekről. Ha összeszorul a gyomrod minden alkalommal, amikor egy nem fogadott hívást látsz tőle a mobilodon, akkor az bizony egy intő jel.

5. Nem mered elmondani, amit valójában gondolsz

Nyilván akkor a legjobb, ha olyasvalakivel vagy együtt, akiben megbízol és megnyílhatsz neki, nem pedig olyan személy, aki előtt őszintén beszélni sem mersz. Mindig mondd ki, amit gondolsz és aztán persze tartsd tiszteletben, ha a másik másképpen vélekedik egy adott dologról. Nem kell feltétlenül mindenben egyetérteni, néha a különböző nézőpontok csak színesítik és gazdagítják az adott kapcsolatot.

6. A barátaid többször próbáltak már figyelmeztetni

Érdemes a megbízható barátok véleményére adni és ha már többen kifejezték nemtetszésüket és aggódásukat, akkor az bizony egy erős jelzés. Belülről nehéz objektíven megítélni a történéseket, viszont a barátok és családtagok külső szemlélőként jobban rálátnak néha a dolgokra. Ha azt látják rajtad, hogy sokszor kedvetlen, illetve feszült vagy, akkor könnyen leszűrhetik, hogy gondod van, amit igyekszel elnyomni magadban.

(via)

És ezt olvastad már?
Új őrület a lakáspiacon