Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Te hogy alszol éjszaka a pároddal? Kiskifli? Nagykifli? Vagy egymásnak háttal? Egy új tanulmány szerint az éjszakai póz sokat elmond egy kapcsolat erejéről.

A Hertfordshire Egyetemen végzett kutatások párok alvási szokásait vizsgálták, illetve azt, hogy ez milyen hatással van párkapcsolatukra. A Richard Wiseman professzor vezette kísérlet során 1100 embert interjúvoltak meg szokásaikkal kapcsolatban. – Akik egymáshoz érnek alvás közben, 94 százalékban boldognak vallották magukat, míg akik nem érnek egymáshoz, csak 68 százalékban mondták azt, hogy boldog párkapcsolatban élnek – mondta a professzor. Akik egymástól alig három centire alszanak, azok 86 százalékban érezték boldognak magukat párjukkal, akik viszont messzebb aludtak, azok csak 66 százalékban.

Akik nem összebújva alszanak, de legalább egy irányba fordulva húzzák a lóbőrt, azok is nagyobb százalékban vallják boldognak magukat, mint azok, akik egymásnak háttal szunyálnak. Összességében elmondhatjuk, hogy akik egymáshoz érnek, vagy egy irányba fordulva töltik az éjszakát, boldogabbnak érzik párkapcsolatukat, mint a más pózban alvók.

A kutatás azt is elemezte, milyen személyiségre lehet következtetni a pózból, amiben alszunk. Ha valaki egyenesen fekszik a hátán, az erős, határozott, kalandvágyó személyiségre utal, aki viszont magzatpózban kucorog, az nagy valószínűséggel bizonytalan, és érzékeny, ha kritizálják. Aki pedig hason fekszik, azok perfekcionisták és szigorúak.

(Forrás: Daily Mail, infografika: Böszörményi Gabi)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.