Akár hiszed, akár ne, de vannak olyan élelmiszerek, amiket jobb, ha nem mosod meg, mert többet ártasz vele, mint használsz.

Az amerikai mezőgazdasági hivatal és a táplálkozástudományi akadémia egyáltalán nem javasolja a (bármilyen) nyers hús és a tojás elkészítés előtti megmosását.

Még pedig azért, mert

a baktériumok jelentős részét képtelenség lemosni a hús felszínéről, a tojás esetében pedig éppen a természetes/mesterséges védelmi réteget távolítjuk el.

Annyira viszont nem kell tartani a baktériumoktól, sütés/főzés közben, 60-80 fokon ugyanis elpusztulnak.

A vízsugár alá tett hússal pedig valójában csak rontunk a helyzeten, mivel hatására szétspricceljük a baktériumokat mindenfelé, amiknek ráadásul ideális életkörülményeket biztosít a nedves közeg.

(Forrás: Házi Patika)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Vadvirágmezőkkel kell kiszolgálni a beporzókat, hogy segítsenek biztosítani az élelmünket

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés