A Washington School of Medicine munkatársai készítettek egy tanulmányt, amelyből kiderült, hogy az alkoholfogyasztás akkor is károsan hat a szervezetünkre, ha a biztonságosnak tartott kereteken belül maradunk.

Ezt a biztonságos keretet egyébként napi egy pohárban határozta meg több tanulmány is – tegyük hozzá, hogy az egy pohár vörösbor mennyisége azért elég tág fogalom, a Harvard kutatói szerint ez a nők esetében 1,5 decit, a férfiak esetében pedig 2 decit két decit nem meghaladó mennyiséget jelent –, ám a legfrissebb kutatás alapján most arra jutottak a szakemberek, hogy

már nagyon kevés alkohol elfogyasztása is komoly kockázatokat hordoz magában, ugyanis:

azoknál, akik hetente négy vagy több napon isznak, 20%-kal emelkedhet a korai elhalálozás esélye, ami azért elég jelentősnek tekinthető.

Ezt azzal magyarázzák a kutatók, hogy az vörösborban található antioxidánsok jótékony tulajdonságai nem érvényesülnek a napi rendszerességgel alkoholt fogyasztóknál.

És nemcsak az elhalálozás kockázatát emeli meg jelentősen:

Egy újabb kutatás szerint nincs olyan alkoholmennyiség, ami biztonsággal fogyasztható

Úgy fest, hogy nincs olyan alkoholmennyiség, ami biztonsággal fogyasztható.

(via, Fotó: Twitter)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tíz éve feltöltött egy fürdőszobai szelfit, most 475 ezer követője van

További cikkeink a témában