Vannak a gyorsan ölő mérgek, mint egy in flagranti, vagy egy jókedélyű bunyó a párocskád faterjával, és van ez a nyolc dolog, ami úgy teszi tönkre a kapcsolataidat, hogy észre sem veszed. Csinálod valamelyiket? Akkor nagyon gyorsan gondold át!

1. Természetesnek veszed, hogy a párod van neked

Minek erőlködni, nem? Úgyis szeret, úgysem hagy el. Ha mérges, majd megnyugszik, ha csalódik benned, majd kiheveri. Nem kell megemlékezni az évfordulóról, mert minek. Ha elfelejted a szülinapját, másnap majd veszel neki egy bonbont, annak is örül. Ugye? Hát, haver, nagyon nem! Ha azt gondolod, hogy a párkapcsolatod egy adott dolog, az az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz.

2. Nem beszélsz vele

Emlékszel, az elején mennyit beszélgettetek? Éjszakába nyúlóan, sokszor témák közt csapongva, szinte szünet nélkül. Vagy megvan, amikor azon vitatkoztatok, ki tegye le először a telefont? Ez nem csak valami kamaszos baromság, hanem azon emberek sajátja, akik érdeklődnek egymás iránt. Az, hogy már nincs meg az az olthatatlan info-szomjúság, mint a kapcsolat elején, valahol természetes, de ha már egyáltalán nem kommunikáltok, nem érdeklődtök egymás napi eseményei, gondolatai iránt, az egyenes út a kiüresedés felé.

3. Nem fejezed ki az érzelmeidet

Három év után már nyilván nem mondod minden nap, hogy szereted, de ha azon veszed észre magad, hogy már egyáltalán nem mutatod ki az érzelmeidet, akkor nagyon rossz irányba haladtok. Igenis mutasd ki, ha mérges vagy rá, mert az vezet majd a konfliktust feloldó beszélgetéshez. Azt is ki kell mutatnod, ha vonzódsz hozzá, mert ébren tartja a tüzet. Ugyanígy azt is, ha egy adott pillanatban megnyugtat a jelenléte. Ez az intimitás fenntartásának a legbiztosabb módszere.

4. Nem hallgatod meg, amit mond

Egyszerű, mint egy pofon: ha fontos neked, akkor meghallgatod. Ha nem figyelsz rá, azzal azt kommunikálod, hogy már nem tiszteled, sőt, egyáltalán nem is érdekel. Adott a kérdés: ha nem tiszteled és nem érdekel, minek vagytok együtt?

5. Már nem vagy szórakoztató

Relatív, hogy kit mi szórakoztat. Itt nem arról van szó, hogy már nem viszed el hetente egyszer táncolni a párodat, és ez mennyire gáz. Egészen egyszerűen arról beszélünk, hogy már nem adsz neki semmilyen impulzust, ami várakozással töltené el veled kapcsolatban. Például eltűnik közületek a humor, vagy az esti programjaitok már csak arról szólnak, hogy te korán lefekszel, ő meg valamikor beesik melléd az ágyba, ha végzett a teregetéssel. Lennie kell valaminek, ami akár egy mélyszürke hétköznapnak is ad valami minimális pezsgést.

6. Cseszegeted

Ez sem arról szól, hogy átmész kontrollmániásba, inkább arról, hogy - szerinted - egy picikét mindent jobban tudsz csinálni, vagy csak simán van valami hozzáfűznivalód mindenhez, amit ő csinál. Nyugalom, nem vagy rossz ember, ha ezt észreveszed magadon, ugyanis a legtöbb férfi hajlamos beleesni ebbe a hibába, de attól még nem lesz kevésbé veszélyes. A folyamatos cseszegetés ugyanis elégedetlenséget és tiszteletlenséget sugároz a párod felé, ami hosszú távon az egyik legveszélyesebb méreg. Figyelj oda erre!

7. Fenyegetőzöl

Ide tartozik az érzelmi zsarolás és az összes többi passzív-agresszív szar, ami tényleg nagyon rövid úton képes kinyírni még egy korábban gyümölcsöző kapcsolatot is. Ha ehhez folyamodsz, akkor egyrészt kétségbe vagy esve, másrészt valami nagyon nagy gáz van kialakulóban. Ne lebegtesd, hogy elhagyod! Ne engedj meg neki valamit csak azért, hogy később duzzoghass miatta! Az ilyesmiből soha nem tudsz jól kijönni.

8. Nem veszel róla tudomást

Ez most olyasmi, mint a "nem hallgatsz rá", de azért egy kicsit más. Ha ignorálod, nem csak nem figyelsz arra, amit mond, inkább úgy teszel, mintha nem váltana ki belőled semmit. Mintha se örömet, se haragot nem váltana ki belőled az, amit csinál. Nem akarunk prédikálni, hiszen minden kapcsolatban előfordul, hogy néha az egyik fél valamilyen sérelmet akar ezzel megtorolni. Nem mondjuk azt sem, hogy ez rendben van (hiszen a kommunikáció talán egészségesebb megoldás), de azért nem is halálos bűn. A gáz akkor van, ha ez a magatartás rendszeres köztetek.

És ezt olvastad már?
Egy törvényjavaslat szerint az influenszereknek jelezniük kéne, ha retusált képet töltenek fel