Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Megértés, motiválás, szex és bizalom: összegyűjtöttük azt a nyolc jelet, ami alapján a barátnőd lehet az a nő, akivel ki kéne mondanod az Igent.

Száz évvel ezelőtt a válás gondolata is kvázi lehetetlenség volt; régen az Igent valóban egy életre mondták ki az emberek a másiknak. Habár manapság sokan a házasságot egy jó esküvői bulinak tartják, ami után két évig lehet posztolni a fotókat fészbukra, reméljük, a tudatos döntés nem teljesen veszett ki az emberekből. Mert válás ide vagy oda, úgy döntesz, elköteleződsz valaki mellett egy életre. Ez a nyolc jel egy olyan nőt ír körül, aki előtt valóban érdemes letérdelni egy gyűrűvel.

1: Bízol benne

Egy barátságban is rettenetesen fontos, egy párkapcsolatban pedig életbe vágó, hogy meglegyen a felek közti bizalom. A bizalom biztonságot és örömöt ad, annak hiánya pedig nyugtalanságot, bizonytalanságot és fájdalmat. Ha a barátnődben teljesen és száz százalékosan meg tudsz bízni, az csodálatos ajándék, főleg, ha abban is biztos vagy, hogy ezt a bizalmat egyikőtök sem fogja megtörni.

2: Pozitív erőként működik az életedben, nem pedig negatív behatásként

Mikor szerelmes vagy, nagyon nehéz behatárolni, hogyan hat rád az, akibe fenekestül belezúgtál: a rózsaszín ködtől nem látod, vajon pozitív hatással van-e az életedre az illető vagy sem. Az, hogy szerelmes vagy a csajodba, nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy jó hatással van-e rád, a munkádra, a személyiségedre, az életedre. A jó barátnő egyszerre támogató, de olykor konstruktívan kritizáló is, a te fejlődésed érdekében, nem pedig önös okokból.

3: Hisz benned és motivál, hogy önmagad legyél

Cirka 29,000 napból áll egy emberi élet – valljuk be, elég nehéz minden nap motiváltan felébredni benne. Az a csaj, akivel érdemes lehet házasságot tervezni, viszont ilyen ember az életedben: hisz a képességeidben, támogat és motiválni képes a nehezebb napokon is. Az, aki folyton csak a hibáidra világít rá, akivel naponta ötször összekaptok, hogy ki viszi le a szemetet vagy csinálja a bevásárlást, nem ez a valaki.

4: Az életed sokkal jobb vele, mint nélküle

Ahhoz, hogy ezt lásd, pár lépést hátrálva kell megnézned valamennyire kívülről a kapcsolatotokat és a saját életedet: milyen volt, mielőtt ez a nő belépett rajta, jobb vagy rosszabb? Szebbek a hétköznapok? Jobban érzed magad a bőrödben, mióta ő létezik az életedben? Ha erre igen a válasz, az kiváló alap lehet a komolyabb elköteleződéshez.

5: Sosem keres kifogásokat, mikor szükséged van rá

Vannak olyan emberek, akik akkor szeretnek az életedben lenni, mikor a legjobb formádban vagy – aztán érdekes módon köddé válnak a nehezebb, válságosabb időszakokban. Az a nő, akivel Igent lehet mondani, az eskü további részéről, az 'együtt leszünk jóban-rosszban' paragrafusról sem feledkezik el a hétköznapokban.

6: A szex nagyon, nagyon jó

Ne kerteljünk ebben: a jó szexuális élet ugyanolyan fontos egy jó házassághoz, mint a lelki és szellemi kvalitások. Aki azt mondja, hogy a szex nem is annyira számít, az vagy hazudik vagy sosem volt még agyeldobósan jó szexuális élménye. Ha a barátnőddel nem működik a kémia, az ágyban nem tudtok felszabadultan egymásnak esni és egetrengető orgazmusokat elérni, akkor ez baromi rossz alap az egymáshoz láncolódáshoz. A fizikai vágyak rettentő fontosak – és ha kielégületlenek, az egy kapcsolat hosszú és fájdalmasan elnyújtott végét jelentheti. Szóval ha nem jó a szex a csajoddal és ezen nem is tudtatok változtatni, akkor nem ő lesz az, akivel érdemes megesküdni.

7: Mélyen szeretitek egymást

És ez nem csak azt jelenti, hogy te szereted őt, a személyiségét, amilyen az ágyban, amilyen a munkájában, amilyen ő – hanem azt az embert is szereted, akivé te válsz mellette.

A szeretet és a szerelem bonyolult és szerteágazó téma, de az biztos, hogy a leendő feleségeddel úgy kell érezned, ugyanannyira szereted őt is, mint amennyire az ő hatását szereted magadra. Itt se kerteljünk a feltétel nélküli szeretetről: a gyermekét vagy a nagymamáját szereti így az ember – a saját magunk által választott párunkat igenis feltételekkel szeretjük, mivel valamilyen oknál fogva bizony beengedtük az életünkbe.

8: Ugyanazokat a dolgokat akarjátok az életben

Feltetted már ezt az alapvető kérdést a pároddal kapcsolatban? Vagy inkább nem, mert félsz beismerni, hogy a hosszú távú céljaitok elég gyökeresen eltérnek? Ha te meg szeretnél állapodni, ő viszont még utazni és kalandozni szeretne, vagy épp fordítva: ő szeretne elvonulni egy házba családot alapítani, benned viszont még nagyon sok kreatív energia és életigenlés van a falakon kívül, akkor a vágyaitok nagyon nem biztos, hogy egyeznek. Tedd fel őszintén ezt a kérdést, mielőtt megkongatjátok a harangokat – ha totál eltérnek az életcéljaitok, az valószínűleg nem lesz egy sikeres házasság.

Ha a cikk olvasása közben fejben végigpipáltad mind a nyolc pontot a csajoddal kapcsolatban, akkor tudunk pár nagyon jó ékszerészt a városban. Mert tényleg lehet, hogy Ő az.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.