Te elmennél Kínába nyitni egy kínai éttermet? Na ugye!

Szép ambíciókkal érkezett meg 2015-ben az amerikai Domino pizzalánc Olaszországba: ezer éttermet vizionált a világszerte népszerű étel szülőhazájában. A cég franchise-megállapodást kötött az ePizzával az országos szállításról, plusz Amerikai stílusú feltéteket (például ananászt) kínált.

El is jutott 29 működő fiókig, ám a covid idején a helyi pizzázók házhozszállítási szolgáltatásai rengeteget fejlődtek – vagy együttműködésbe kezdtek más szállítási szolgáltatókkal –, így mostanra az utolsó olaszországi Domino-pizzázó is bezárt.

A terjeszkedéshez súlyos kölcsönöket vett fel annak idején a Domino, ezért mostanra lényegében csődbe ment. A maradék néhány vevő a cég közösségi média oldalain érdeklődött, hogy miért nem veszik fel a telefont, miért nem működnek a szolgáltatások vagy miért zárták be a helyi üzletet. Áprilisban egy bírósági döntés még 90 napra védelmet biztosított a vállalatnak a hitelezőkkel szemben, ám ennek lejártával a hitelezők követelhetik az adósságok visszafizetését vagy lefoglalják a cég vagyonát – márpedig már 2020 végén is közel 11 millió dollár adósságuk volt.

Mindenesetre az olaszok többsége derűs értetlenséggel fogadta az egész ügyet, mondván, milyen hülyeség volna Kínába menni, és nyitni egy kínai éttermet:

(Forrás: Seattle Times, Reuters, fotó: Unsplash, illusztráció)

Ez is érdekelhet:

Megvan, hogy a hawaii pizzának az égvilágon semmi köze sincs Hawaiihoz?

Ez a világ egyik legismertebb és – talán nem túlzás azt állítani, hogy – a legutáltabb pizzájának sztorija.  

Leopárdmintás nápolyi pizza illatozik a Bartók Béla úton

A fúziós megoldást választotta a Tasty, a végeredményért pedig érdemes ellátogatni a 11. kerületi kis pizzériába.

És ezt olvastad már?
Margaritával ünnepelnénk az állatok világnapját