Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy friss kutatás szerint az a tök randomnak látszó dolog, hogy balra vagy jobbra lóg a csomagod, igazából rengeteget elmond róla, hogyan működik az agyad. Olyan a személyiséged, amerre a péniszed lóg – ez lesz az új közmondásunk.

Az Oxford Journals egyik kiadványában, a Human Reproduction nevű lapban érdekes teóriát fejtettek ki, miszerint az, hogy merre lóg a szerszám, elég egyértelműen utal rá, hogy milyen ember vagy.

A kutatás szerint az, hogy természetesen balra lóg a péniszed azt jelentheti, hogy a bal agyféltekéd a domináns, míg ha magától jobbra tart ernyedt állapotban, akkor pedig a jobb agyféltekéd az. A hormonfejlődés miatt a bal agyfélteke dominanciája meghatározza a jobbkezességet, hogy nagyobb a jobb lábad, mint a bal és egyéb, minimális testi asszimmetriákat is – míg a jobb agyfélteke a vizuális információért, a szavak és hangok felismeréséért felelős. Na de elmondjuk, mit is jelent mindez a péniszfittyenés és a személyiség kontextusában.

Jobb oldalra lóg?

Akkor te valószínűleg nagyon kreatív vagy, intuitív és művészetközpontú. A képességek, amelyeket leggyakrabban a jobb agyféltekéhez kötnek, így ha jobbra lóg, akkor jellemzően jó lehetsz bennük: Megérzések, jó arcfelismerés, széles perspektívában való vizsgálódás, szimbólumfelismerés, képzelőerő, jelenre és jövőre fókuszálás, filozófikus gondolkozás, összességében való megértés, térlátás, gyakorlati tudás, képzelet-orientáltság, lehetőségek vizsgálása, ötletszerűség, rizikóvállalás és zenei fogékonyság.

Balra lóg?

Akkor téged inkább racionális vasból kovácsoltak és a következő tulajdonságok írnak le téged leginkább: jó logika, részletek megfigyelése, tényszerűség, szavak és nyelvtudás, jelenre és múltra fókuszálás, matematikus és tudományos érdeklődés, alapos megértés, értékelés, rendszeresség, mintafelismerés, elméleti tudás, valóság-orientáltság, stratégiai gondolkodás, gyakorlatiasság, biztonságos meggyőződés.

Az agyfélteke-dominancia elméletét természetesen nem kell szentírásnak venni: az ember alapvetően lehet jobb bizonyos dolgokban, de ugyanúgy csiszolhatja azokat a képességeit, melyekben gyengébb. Mi sem szeretjük a konyhapszichologizálást, és legtöbbször a brit-kutatók-bebizonyították típusú leleményeket is gyanakodva szagolgatjuk, szóval hangsúlyoznánk, hogy ez egy tudományos lapban megjelent feltételezés. Nincs kőbe vésve, hogy ha jó vagy a számokkal, akkor nem lehet nagy a képzelőerőd: az agyfélteke-dominancia inkább hajlamokat mutat, semmint konkrét, megváltoztathatatlan tényeket. De mondjuk ha balra lóg a farkad, akkor talán érthetőbb, miért vagy király az algebrában és béna abban, hogy megtippeld, hogyan érzi magad a csajod.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.