Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Annyit mondunk, hogy alkoholokhoz van köze.

Nevezzék reklámnak, nem bánjuk, de ha valahol olcsón lehet finom italokat inni, minket megvettek és boldogan hirdetjük az igét. (Ezt az örömöt az sem árnyékolja be, hogy természetesen a felelősségteljes italozás hívei vagyunk.)

A Pastrami lassan tíz éve fix pont az óbudai gasztrószcénában, a TV Paprika egykori tulajdonosai által vitt étteremben nem csak a New Yorkban halhatatlanná vált marhahúsos szendvics kapható, hanem egy halom egyéb, kozmopolita, szívvel, lélekkel és korrekt tudással készített finomság is. Az ehető finomságok mellett az iható szekcióra is nagy hangsúlyt fektettek, csak hogy volt egy probléma, méghozzá egy olyan probléma, ami elég jellemző az éttermi világban: a magasra árazott borokat nem szívesen választották a vendégek.

A szelekciót az ország legjobb borkereskedéseitől válogatták össze a Bortársaságtól kezdve a Pinceáronig, a válogatás eklektikus, benne van minden Villánytól Új-Zélandig, Szekszárdtól Toszkánáig, a szortiment mögötti elgondolás pedig az volt, hogy trendi, divatos tételek legyenek. A borokat két árral látták el. Ha az ember helyben fogyasztja el, akkor pár száz forinttal drágábbak, ha elviszi, akkor érvényes az olcsóbb pinceár.

Mivel a Pastrami minden nap, hétvégén is este tízig nyitva van, így akkor is működik, amikor a város normális borboltjai zárva vannak, vészhelyzeti borhiány esetén tehát kiváló célpont, mindenki írja fel a noteszába a címet.

Igazi win-win sztori lehet ebből, a vendég normális áron fogyaszthat penge borokat, a tulajdonosok pedig végre borozó vendégeket látnak. Mi ez, ha nem a tökéletes happy end, a megtalált paradicsom?

Ez is érdekelhet:

Bor, terasz, tavasz - Öt hely a Somló-hegytől Budapestig, ahol a borkóstolás kikapcsol - Roadster

Hiába kihalófélben lévő állatfaj a tavasz, még mindig van valami különös varázsa. Nehéz lenne felsorolni mi mindent szeretünk benne - az első virágillatú szippantástól a kertben kortyolt reggeli kávéig hosszú a lista, de a teraszon, jó társaságban kóstolt borok egész biztos az élmezőnybe tartoznak.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.