Az 1957-es klasszikus, a Speedmaster újgenerációs kiadását készítette el.

Jó évet zárt tavaly a svájci óraipar: az exportált órák eladása csúcsot ért el 22,3 milliárd svájci frankkal, közölte az iparági szövetség. Az egymilliárd dolláros eladási szintet csak néhány márka lépte túl, az egyik az Omega, amely 2021-ben 2,3 milliárd dollárért értékesített a Morgan Stanley és a Luxe Consult jelentése szerint.

A Speedmaster '57 család

A komoly hagyományokkal bíró gyártó ugyanakkor nem ül a babérjain: március elején a miami Omega Napokon számos újdonsággal rukkolt elő. Bemutatott egy teljesen új acélötvözetet, az O-Megasteelt, többféle új, színes számlapot az Aqua Terra kollekcióban, valamint a gálaestek leendő sztárját, a Speedmaster Moonwatch Moonshine Goldot.

Ám a legnagyobb figyelem mégis az újgenerációs Speedmaster '57 felbukkanását övezte.

A vintázsihletésű óra az idén ünnepli születésének 65. évfordulóját.

A koaxiális kivezetéssel, 60 órás teljesítménytartalékkal büszkélkedő, kézi tekercselésű órát a METAS mester kronométernek minősítette. A rozsdamentes acéltokon nincs koronavédő, és fekete, zöld, bordó, valamint kék számlappal is kapható. A számlap Super-LumiNova bevonata még rossz fényviszonyok mellett is kiváló láthatóságról gondoskodik.

A Super-LumiNova számlap működés közben

Két alszámlálót is találunk, a bal oldali a másodperceket mutatja, míg a jobb oldali egy részszámláló, amely 12 óráig tudja mérni az eltelt időt, és hat óránál egy dátumablakot is elhelyeztek. A tachymeter lünetta lézergravírozott, és lézertechnológiával színezett.

Az új '57-es kollekció szíja lapos láncú, egy speciális kapoccsal, melynek segítségével akár 2,3 mm-rel tágítható a szíj. De színes, 50 méterig vízálló bőrszíjat is rendelhetsz az órához.

A precízen kidolgozott új kollekció bizonyítja: az Omega tényleg nem ül a babérjain.

(Forrás, fotó: Omega)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ha egy szép francia teniszezőnőről néznél képeket…