Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Simán nemzetközi szintet üt meg, egyedi, formatervezett, merész, játékos és nagyon elegáns. Ha épp nem telne rá, akkor is nagyon megéri megnézni!

Az ingatlanleírások általában szeretnek túlozni és pátoszosan fogalmazni, de ennél az adyligeti villánál teljesen helytállóak ezek a mondatok.

A 816 nm-es telken álló, 328 nm hasznos alapterületű villát Szőke Zsuzsa és Mónus János Ybl-díjas építészpáros jegyzi, akik 30 éve dolgoznak már együtt. A házról magáról: egy étkezőkonyhás nappalit rejt, az emeleten három tágas hálószobával, négy fürdőszobával, és ugyanennyi gardróbbal, valamint egy dolgozóval. Ezekhez összesen három terasz, tetőkert, egy alagsori, fürdőszobás vendéglakrész, szauna, jacuzzi, hárombeállásos garázs, mosókonyha és tároló is tartozik – szóval helyés luxus van bőven!

Az emelet a tágas hálószobáké. A délkeleti tájolású, az átrium felé franciaerkélyes, padlószőnyeges nagy hálószobához egy szintén padlószőnyeges dolgozó, két gardrób és két fürdőszoba tartozik. A másik oldalon két északkeletii tájolású szimmetrikus lakrész található, egy-egy franciaerkélyes, parkettázott hálószobával, fürdőszobával és gardróbbal. A két hálószobában ide tervezett bútorok (ágykeret, lebegő asztallap és polcok) vannak, az összes gardróbban beépített bútorokkal. Az átrium teraszos és egyterű részei fölé a tetőfödém síkjában motoros napernyők nyithatók, a kert és a tető növényeiről pedig automata locsolórendszer gondoskodik.

De ami igazán egyedülállóvá teszi, az a merész, minden kommersz megoldástól mentes építészeti tervezőelv, ami úgymond csíntalanul és szemtelenül bánik a terekkel, formákkal, színekkel és anyagokkal is. Nem egy olyan közhelyes szépvilla, amilyenekből tizenkettő egy tucat és bárki azonnal költözné: egyénisége van ennek a háznak és ezért tuti nem mindenkinek lesz a kedvence. Épp ezt imádjuk annyira benne. 

A villanegyed északi oldalán, a dombtetőn elhelyezkedő háromszintes modern épület 20 éve épült. Tervezésekor a fő szempont a fény és a levegő akadálytalan beengedése volt: a lakóhelyiségek év- és napszakoktól függetlenül tündöklően világosak és szellősek. Ezt különleges építészeti megoldások teszik lehetővé. Az épület diszkrét pompáját este a rejtett külső megvilágítás és a díszmedence fényei teszik teljessé.

És mindezt mennyiért? Nos, irányára, tulajdonostól 320 millió forintocska, ami nem kevés, nagyon nem, de azért nem is akármilyen házról beszélünk. Reméljük, jó gazdára talál – mi csak úgy gyönyörködni is szeretünk benne. 

(További információk és képek a villa saját weboldalán elérhetőek!) 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.