Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Frank Lloyd Wright az 50-es években tervezett egy házat a fia számára. Az ember időnként meglepi a gyermekeit ajándékokkal, de ha a század egyik legkiemelkedőbb építésze vagy, akkor azért nem adod egy szint alá.

Az arizonai Phoenixben található különleges ház spirál alakú, de nem sokon múlt, hogy már nincs köztünk.

Egy zöld birodalomba elhelyezett spirális épület tökéletesen is illik a képbe.

A házat ugyanakkor tíz évvel ezelőtt le akarták bontani, ugyanis egy lakóházat terveztek a helyére. Egy Las Vegas-i vállalkozó, Zach Rawling mentette meg azt, aki a környéken nőtt fel, így már gyerekkora óta csodálta az épületet, amely mellé gyakran terveztek biciklitúrákat édesanyjával.

Így létrehozott egy nonprofit szervezetet, majd megvásárolta az ingatlant, végül sikerült 2012-ben megállítani a bontást. Az épület egyébként oktatási központként és amfiteátrumként is funkcionál, valamint különböző kulturális és építészeti események helyszínéül is használják azt. A telket pedig ismét teleültette olaj- és citrusfákkal, mivel a régi fák nagy része, amelyeket még gyermekkorában megcsodálhatott, kipusztult. Na igen, a sok pénzt és a hatalmat ilyen célokra is lehet fordítani, respekt.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.