Grönlandon még a pszichiátriai klinikák is másképp festenek
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Aki látott már börtönt Kelet-Európában vagy Oroszországban, az tudja, hogy talán csak egy rosszabb hely van nála. A pszichiátria.

Miután az ember bepillantást nyer a különböző balkáni vagy vadkeleti pszichiátriai intézetekbe, elképzelni se tudja, hogyan gondolja azt bármilyen felsőbb (szakértői) hatalom is, hogy ilyen embertelen körülményen között javulást érhetnek el a betegeknél mentálhigiéniai és elmegyógyászati téren.

Ehhez képest ez a grönlandi pszichiátriai klinika maga a megtestesült álom. Az épületet a skandináv White Akritekter tervezte, és Nuukban, Grönland első és legnagyobb városában fog megépülni a közeljövőben.

A 3300 négyzetméteres ingatlanból többek között fjordokra és a jeges vízesésekre láthatunk ki, ami már önmagában nyugtatja a lelket, de

arról nem is beszélve, hogy a skandináv jóléti modellt alkalmazó dán autonóm tartományban valószínűleg szakszerű egészségügyi szolgáltatásokkal fogják ellátni a betegeket. A szobák egyébként tágasak és világosak, nyoma sincs a nyomasztó érzésnek, a fő építészeti elem pedig a fa, az épület pedig remek átmenetet teremt a természetes táj és az egészségügyi intézményrendszer légköre között.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.