Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Súlyos és elgondolkoztató eredménnyel zárult egy nemrégiben elkészült felmérés; kiderült, hogy az európai párok 15%-a pénzügyi okok miatt marad párkapcsolatban. Eléggé elkerekedett a szemünk, és ez még csak a kezdet.

Az Intrum Justitia huszonegy országra kiterjedő, 22  400 európai lakos részvételével elvégzett felmérése izgalmas (és elkeserítő…) képet mutat arról, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy olyan sok pár marad együtt annak ellenére is, hogy kapcsolatuk éve óta megromlott. A felmérés szerint az érzelmeket, illetve azok hiányát háttérbe szorítja az a tény, hogy ha megoszlanak a költségek, akkor az élet bizony jóval olcsóbb, hiszen a lakhatás, rezsi és egyéb költségek nem egy emberre hárulnak.

Ezen a téren teljes az egyetértés a férfiak és nők közt, ugyanis a férfiak és a nők ugyanolyan arányban gondolják úgy, hogy az anyagi helyzet akadályozza meg a szakítást. Szóval akkor ennyit az aranyásó nő sztereotípiáról is.

Az eredményekből egyértelműen látszik az is, hogy a francia, svájci és portugál párok maradnak leginkább együtt azért, mert a szakítás költséges lenne. A francia párok több mint egyharmada (37%) a szerelmi kiábrándulás költségvonzata miatt marad párkapcsolatban, őket követik sorban a svájciak, ahol a párok 30%-a, illetve Portugália, ahol minden negyedik pár (24%) vallotta ezt.

Magyarország esetében a megkérdezettek 13%-a marad együtt érzelmek nélkül a párjával, pusztán anyagi megfontolásból. Hazánkban, a többi európai országhoz hasonlóan, a legfiatalabb, 18-24 éves korosztály 14%-a úgy gondolja, érdemes pusztán anyagi okok miatt együtt maradni volt szerelmükkel. (Fiatalság, örök szerelem, álmok, őrültség, bevállalás, hol vagytok ilyenkor?!) Ezzel egyébként a 25-34 évesek és a 35 év felettiek is hasonló arányban értettek egyet.

De tudod kik gondolkoznak a legszélsőségesebben?

Bizony épp a francia fiatalok, valamint az idősebb svéd párok. A Szajna partján ábrándozó "szerelmesek" több mint fele, 56% nyilatkozta, hogy pénzügyi okokból marad meg a párkapcsolatában. Jó hír azonban, hogy anyagias világunkból még nem haltak ki teljesen az érzelmek; az idősebb, 50 év feletti svéd párokat ugyanis a szerelem tartja össze, itt csupán 4%-ukat motiválja a pénz a párkapcsolatban maradásra.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.