Szoktál szexuális dolgokról fantáziálni, igaz? Akkor valószínűleg ismered az érzést, mikor nem tudod, vajon az álmodozásod benne van-e még a normálisban, vagy már nem. A válasz egy gördítésnyire lapul.

Journal of Sexual Medicine-ben jelent egy tanulmány, melyben kutatók egy csoportja több mint ezerötszáz felnőttet meginterjúvolt, hogy kiderítse és rendszerezze a szexuális fantáziák popularitását. Van egy rossz hírunk: kábé biztos, hogy nem vagy normális. Viszont szintén van egy jó hírünk: mindenki más dettó.

A montreáli egyetem kutatói 799 férfit és 719 nőt kérdeztek meg, akik közül 85,1 százalék heteroszexuálisnak és 11,3 százalék homoszexuálisnak vallotta magát, míg a maradék 3,6 százalék a kettő közé tette szexuális hovatartozását. A megkérdezettek kaptak egy hosszúhosszú listát állításokkal, melyeken meg kellett adniuk, mennyiben fantáziálnak az adott dologról egytől hétig.

Íme az eredmények!

A nők sokkal inkább szeretnek fantáziálni idegenekkel való szexről egy bizonyos helyen, míg a férfiakat inkább az orális és anális álmodozások, valamint egy ismerőssel való szex gondolatai izgatják. A férfiak inkább mutatnak a fantáziáik gyakorlati beteljesítésére mint a nők. Általános megfigyelés volt, hogy a legtöbbet emlegetett forgatókönyvekben volt orális szex, szex szokatlan vagy romantikus helyen, szex valakivel, aki nem a “házastársunk”, valamint maszturbálás mind cselekvő, mind pedig fogadói oldalról. A legritkább fantáziák, melyek a lista alján voltak (hála az égnek) a megerőszakolás, gyermekkel közösülés és állatokkal való fajtalankodás.

A “ritka” és a “tipikus” fantáziák skáláján az alsó hangot (kb. 15,9 százalék) olyan dolgok jelentették mint az aranyzuhany és a másik nemnek való felöltözés. Középvonalban (50–84 százaléka a válaszadóknak) voltak a valakit domináló szexuális aktusok valamint fantáziák egy hírességgel való szexről, a tipikus halmazba (84,1 százalék vagy több) tartoztak az olyan szexvágyak, mint egy hármas menet vagy kézzel kielégítés.

Emellett a kutatók további apró következtetéseket is levontak: például a legtöbben, akiket érdekel a dominálás (avagy leuralás) szintén fantáziálnak az alárendelt szerepről, de még sok más szex-fantázia is összekapcsolódik a kutatók szerint. A Business Insider összegyűjtötte a teljes listát, melyet itt böngészhetsz át – szerintünk tartogat még pár érdekes statisztikát a vágyainkról.

És ezt olvastad már?
Itt nézd meg Amyt, mert a Tinderen nem fogod látni