Pop up kolbászos és ganggrillparti – Philips HD 6360 grillsütő-teszt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az úgy kezdődött, hogy a Philips küldött egy grillsütőt tesztelésre, úgyhogy szépen bevásároltunk kolbászokból, marhahúsból, és dekorációs célzattal vettünk padlizsánt és cukkinit is, hátha valaki megeszi. Volt rozéfröccs is, plusz barátságból meghívtuk a szomszédos reklámügynökség munkatársait is, akik sokan voltak és javarészt éhesek. Az ötödik emeleti ganggrill pendület szalonnasercegéstől, kolbászroppanástól és rozéval töltött poharak koccanásától volt hangos.

Lapos vs. bordázott lap

Elsőként egy adag kolbásszal és húspogácsával kínáltuk meg a sütőt. A sütő lapja két részre oszlik: az egyharmada lapos, a másik kétharmada meg bordázott. A lapos részen sülő, vastag burgerek nagyon gyorsan elkészültek, és meglepően jól sikerültek: kívül kicsit kérgesek voltak, de nem száradtak ki. És ismételjük: mindent boszorkányos gyorsasággal érte el. Ami meglepő, hogy a bordás részen a jóval vékonyabb kolbászkák sehogy sem akartak elkészülni, jó tíz perc után is csak pár csík jelent meg a külsejükön.

A Player csapata arra a megállapításra jutott, hogy az a sütő női oldala, kicsit lassan melegszik fel. Meg kell jegyeznünk, hogy ez a sütő már megfordult pár tesztelő kezén, így aztán ki tudja, mi mindenen mehetett keresztül a szerkezet. Az viszont biztos, hogy a kolbászokat szépen átcsoportosítottuk a lapos részre, ahol be is indultak, míg a bordázott részre mentek a cukkinik, padlizsánok. Lassan készültek el, de ez valahogy nem érdekelt senkit.

Szuperképesség

Minden szuperhősnek van valamilyen beépített szuperképessége: Pókember képes falakra mászni, Vasember zseniális páncélt épített magának, a Rozsomák teste meg tele van törhetetlen adamantiummal, és képes meggyógyítani önmagát. A HD 6360 (nem volt egy ilyen kódszámú Nokia telefon valamikor?) grillsütő szuperképessége az, hogy a fedőlap alatt beépített aromatartó edényt találhatunk, amelybe facsipszet vagy fűszereket töltve pikáns, a klasszikus faszenes grillezésre jellemző ízvilágot adhatunk ételeinknek. Ezenkívül akad még a sütő fedőlapján egy folyadéktároló, aminek segítségével párolhatunk. Ha ebbe a kis tárolóba a vízen kívül még fűszernövényeket is teszünk, azzal szintén dobhatunk egyet a lapon sülő finomságok ízskáláján.

Mivel a szomszédos reklámügynökség munkatársait is meghívtuk a ganggrillpartira, ezért a szerkezet alaposan igénybe lett véve: folyamatosan pakoltuk rá a húspogácsákat, kolbászokat, majd a csirkemelleket. Utóbbiak igen vastagok voltak, de nagyon szépen megsültek, természetesen a sütő lapos részén. A másik oldal továbbra is csak zöldségek terepe volt, amolyan szauna – néha ránéztünk, hogy mi folyik ott, kicsit meg is vetettük azt az oldalt, mivel az igazán fontos dolgok a lapos részen folytak.

A kezelőfelület elég minimális (igaz, jogosan), egy hőfokszabályozót tekergethetünk, a skála egytől ötig terjed, és bár különböző húsokhoz más-más hőfokot ajánlanak, mi gyorsaság jeligével maximális fokozaton toltuk, mivel rengeteg éhes reklámügynökségi szájat kellett betömnünk.

A csirkemelleket fedő alatt, párolva sütöttük, hogy kihasználjuk a sütő szuperképességét, és jelentjük: van neki képessége, vagyis a HD 6360 sikeresen kelti a faszenes grillezés illúzióját, megjöttek a faszenes, füstös aromák a csirkemellbe. A cucc olaj nélkül is használható, igaz, a szalonnából és a csirkéből kiszabaduló nedvek miatt így is rendesen kapott a grill, de ilyen ipari mennyiség legyártásánál ez nem meglepő.

Buli után a takarítás

Szerencsére az üveglap levehető és mosogatógépbe is bepakolhatjuk, a lapot pedig megdönthetjük – akár már sütés közben is – és a felesleges zsiradék egy beépített tálcában gyűlik össze, amit aztán a végén szintén könnyen tisztíthatunk. Jó fél óra elteltével legnagyobb örömünkre a bordázott rész is beindult, ezért a baconbe göngyölt csirkemelleket már oda is pakolhattuk.

Nyilván az elektromos grillsütőket azok fogják értékelni, akiknek nincsen kertjük, teraszuk, ahol felállíthatnának egy klasszikus grillsütőt. A lecsukható üveglap zárt térben megakadályozza, hogy lacikonyhaszagú legyen az ingatlan, vagyis ez kifejezetten lakásbarát megoldás. A szerkezet méretes, és a ganggrillparti bizonyította, hogy megfelelő logisztikával, a dj-pultnál felváltva dolgozó séfekkel komolyabb mennyiségű embert is jól lehet lakatni a segítségével. Az esemény végén több tanulságot is levontunk: 1) nem kell ennyi padlizsán meg cukkini, 2) kolbászból mindenképpen többet veszünk, 3) rozéból háromszoros mennyiség kell, 4) a lapos rész a király.

A ganggrillparti sikerén felbuzdulva egy 2.0-s verzióként egy Szabadság téri pop up kolbászos felállítása is felmerült a szerkesztőség tagjainak fejében. A sütő tulajdonképpen megvan, a reklámügynökség tagjaival pár csirkemellért cserébe lebarterezünk egy óriásplakát kampányt, a Playeren meg jól megírjuk az egészet. Már csak vendégek kellenek. Jönnél?

Technikai paraméterek

  • Készülék tömege: 4,9 kg
  • Termék méretei: 435 x 138 x 290 mm
  • Tápellátás: 2000 W

(Fotó: Kovács Balázs, Donkó Péter)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.