Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az vagy, amit megeszel: úgyhogy szerencsés esetben sikerül elkerülnöd a most olyan divatos mindenféle növényi csírát, és akkor már csak arra kell odafigyelned, hogy az is vagy, amit felveszel. A legtöbb férfinak fogalma sincsen, hogy milyen stílusban öltözködik, hacsak el nem kötelezte magát az alábbi szubkultúrák valamelyike mellett.

Punk

Még mindig azt hiszed, hogy a Never Mind The Bollocks, Here's the Sex Pistols a világ legjobb lemezei között van? Akkor a lelked mélyén igazi punk vagy: azaz lázadhatnékod van, játszol három akkordot gitáron, és esélyes, hogy korán meg fogsz halni. Imádod a szakadt ruhákat, ha nagyon lelóg, akkor biztosítótűvel feltűzöd és kész. Mindig bőrdzsekiben jársz, motorosban, akkor is, ha harminc fok van. A hajad úgy áll, mint a tintahal csápjai, esetleg igazi mohikánfazont nyírtál magadnak, hogy végre sikerüljön megbotránkoztatni a nagyit is. Ha ezeket a stíluselemeket sikerül XIX. századi ruházati elemekkel keverned, akkor vagy a legprogresszívabb punk, a steampunk.

Hipszter

Ha mindenkinél eredetibb és avantgárdabb akarsz lenni, de hiányzik belőled az igazi excesszivitásra való hajlam, akkor biztos hipszter vagy. Van vastag keretes szemüveged és nagypapakardigánod? Úgy teszel, mintha tennél a divatra? A válasz a kérdésben van elrejtve.

Hippi

Igazi hippi már nem lehetsz, mert akik azok voltak, azok most már elmúltak hatvanévesek, de attól még vonzódhatsz a hippi szubkultúrához, különösen, ha szeretnél sok csajjal lefeküdni, és emiatt nem akarsz sápítozós vitákba keveredni. Viselj trapézfarmert, ez a legfontosabb! (Ha lehet, járj mezítláb; októberig megoldható.) Sose ingben, mindig pólóban járj!

Ami a mintákat illeti, a batikolt a legemblematikusabb, de bármi jó, amitől epilepsziás rohamot kap az ember, ha ránéz. Az alapokat leszámítva pedig olyan darabokra kell vadászni, amelyek "primitív" kultúrák jegyeit hordozzák: bármi, ami "indián", vagy "afrikai", az csak jó lehet.

Preppy

A preppyk azok a srácok, akik egyetem előtti felkészítő iskolába járnak az USA-ban, úgyhogy te biztos nem vagy az; de ha jogra vagy közgázra jártál, akkor esélyes, hogy úgy öltözködsz, mint az előbb említett, privilegizált csoport. Kizárólag galléros pólóban vagy legombolós ingben vagy hajlandó kimenni az utcára, és ha lehet, vitorláscipőt viselsz. Igyekszel klasszikusan és lazán öltözni, de csakis Tommy Hilfigert, Ralph Laurent, Gantet, esetleg Brooks Brother's-t vagy hajlandó felvenni. Sznob vagy, és büszke vagy rá.

Rocker

A kétezres években kicsit háttérbe szorultak a rockerek, mert a grunge halálával a rock is többé-kevésbé összeházasodott a poppal, úgyhogy manapság mindenkinek rockernek kéne lennie, aki mondjuk Muse-t hallgat.

Hát nem; az igazi ősrocker, csakis ősrockzenét hallgat, fekete csőfarmerben jár, bőrkabátban, és sötétszürkénél világosabb ruhadarabbal nem rendelkezik. Alap, hogy hosszú haja van; ha az nincs, akkor minimum két év, míg valaki rockerré válhat; a műrocker az igaziak által mindig kiközösítendő.

Emós

Hisztis-nyűgös kiscsaj vagy, holott van péniszed? Nem lehetsz más, csak emós. Vállald is fel a női oldalad: viselj egy kis szemceruzát, ha pedig nem tökéletes a bőröd, akkor egy kis púdert is. Mivel folyton ki van sírva a szemed, jobb, ha rálóg a haj. De mivel nem lehet mindenhol hosszú a hajad, mert még rockernek néznének, hátul azért legyen rövid. Ti hoztátok divatba a csőgatyát: kösz.

Greaser

Rockabillyt, Punkabillyt vagy Psychobillyt hallgatsz? Követed a Mystery Ganget, akárhol is lépjenek fel? Sikerült beszerezned eredeti hajpomádét, hogy jól álljon a hajad, amit egyébként sérónak hívsz? Atomszexinek hiszed a tetoválásokat, és van is legalább öt rajtad? Nyilván bő öltönyben, vagy hot rodos pólóban és Levis 501-ben jársz, fényesre suvickolt lakkcipőben, és a csajok úgy tapadnak rád, mintha te lennél a mennyei kúlság egyetlen földi helytartója.

Gót

Nem arról van szó, hogy rokonságot éreznél az egykori vizigótokkal, hanem arról, hogy túl sok kellemes élményed fűződik a temetőhöz. Ebben a mentális paradigmában pedig kötelező az azonosulás mindennel, ami sötét, baljós, ugyanakkor bájosan romantikus. Ha az utóbbi elem hiányozna, akkor minden bizonnyal sátánista lennél, és bár nekik nem igazán van meghatározható streetstyle-juk, ha lenne, hozzád hasonlítanának. Akkor vagy igazi gót, ha megjelenésedben a bukott angyal témát tudod hozni. Fontos, hogy sápadt legyél, és ezt irdatlan mennyiségű fekete szemfestékkel külön hangsúlyozd. A hatalmas bőrcsizmád és a földig érő bőrkabátod súlya együtt minimum annyi kell legyen, mint amennyi a tied.

Helyi menő csávó

Egészen biztos vagy benne, hogy a melegítő a lehető legjobb utcai viselet, ha az ember feldobja egy klassz kis aranylánccal és pecsétgyűrűvel? – Megvagy! Helyi menő csávó vagy! Ha az Adidas suhogósod esetleg még kétségeket hagyna, az Opel Mantád, a tuningolt Golfod vagy a póthajas, műkörmös csajod végképp elárul.

Tovább a:
Legfrissebb cikkekhez

A rovat többi cikkéhez
A szerző e heti kedvencéhez: Így öltözz hipszternek, ha húsz és harminc között vagy

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.