Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az üzlet végül nem jött létre, mivel kiderült, hogy a pakli hamis.

Az elmúlt évben a pokémonos kártyák piaca repülőrajtot vett, lassan legalább olyan drága üzletek köttetnek ebben a szubkultúrában, mint mondjuk a sneakervilágban. A Highsnobiety beszámolója szerint egy különleges, első kiadású pakliért nem kevesebbet fizetett volna egy gyűjtő, mint 375 ezer dollárt, ez nagyjából 118 millió forintnak felel meg.

A csomagot a Dumb Money Live nevű YouTube-csatorna vette volna meg, hogy egy év után elárverezzék, de Jake Greenbaum pokémon-szakértő megállapította, hogy a csomag hamis. Greenbaum (aki egyébként Logan Paul hivatalos pokémon-ügyi tanácsadója) elmondása szerint a kártyák közül van olyan, ami nem eredeti, sőt a pakli nem is a híres első kiadáshoz tartozik.

A pokémonos őrület mára olyan méreteket öltött, hogy egyesek képesek hatalmas összegeket kiadni ezekért a gyűjtő kiadásokért. Az első kiadású kártyák konkrétan annyiba kerülnek, mint egy jó állapotú középkategóriás használt autó. Az Amazonon ezt az első kiadású Dark Charizardot például nem kevesebbért, mint 3000 dollárért kínálják.

Kiemelt kép: Getty Images

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.