Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kutatók bevezették a pornószexualitás fogalmát, majd levezették, miért hajlamosak egyesek inkább a virtuális szexet választani az igazi helyett.

Ha többször látogatod a Pornhub oldalát, mint ahányszor az üzeneteidet csekkolod, illetve ha szívesebben nézegetsz felnőtt tartalmakat ahelyett, hogy egy igazi nővel lennél, akkor bizony nagy eséllyel különböző szexuális orientációval rendelkezel, mint a többség.

Úgy tűnik ugyanis, hogy létezik az a kategória, amelyet pornószexualitásnak neveznek, és éppen az ilyen egyénekre használják. Azért az is megérne egy misét, hogy vajon miért akarunk mindig mindent felcímkézni és bekategorizálni, ám most nem erre keressük a választ.

Sokkal inkább arra, hogy miért preferálják egyre többen a virtuális szexet? Az biztos, hogy eddig is rengetegen nézték előszeretettel az ilyesfajta tartalmakat, ám eddig egyszerűen csak függőnek titulálták azokat, akik túlságosan sok időt töltöttek el pornószájtok böngészésével.

világított rá a lényegre Christene Lozano, szexterapeuta.

A Medical Daily írása alapján

Magyarra fordítva tehát arról lehet szó, hogy sokan úgy vannak vele, hogy nem éri meg időt és energiát fektetni egy kapcsolatba, ezzel együtt pedig sebezhetővé válni. Minek a komolyabb, érzelmekkel teli, intim kapcsolat, ha a pornó mindezt egyetlen kattintásnyira képes megadni? Ez a mentalitás persze nem lehet helyénvaló, hiszen a jelentőségteljes emberi kapcsolatokat egy virtuális sohasem pótolhatja.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.