Pszichológusok szerint ez az oka annak, ha valaki folyamatosan szelfizik
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A szakértők már egy külön nevet is adtak annak a mentális rendellenességnek, ami állandó szelfizgetésre sarkallja az embert. Ez a "selfitis".

Ha tehát egy ismerősöd (mert te nyilván nem...) folyamatosan késztetést érez arra, hogy lőjön magáról egy képet, majd feltöltse azt a netre, könnyen lehet, hogy az illető "selfitisben" szenved. Ezt a kifejezést már 2014 óta használják annak kifejezésére, amikor valaki komolyan függővé válik a szelfizéstől, de tudományosan mindeddig nem támasztották alá a dolgot. Most ez is megtörtént, innentől kezdve tehát valódi mentális rendellenességről beszélhetünk.

A jelenség hátterében általában az alábbi okok húzódnak meg:

  • Az illető ezzel próbálja felturbózni az önbizalmát
  • figyelemre vágyik
  • így akarja javítani a kedélyállapotát
  • meg akar felelni a saját társadalmi csoportjának
  • "társadalmilag versenyképes" akar maradni

A pszichológusok még egy 1-100-ig terjedő skálát is felállítottak, amin osztályozni tudják, hogy mennyire súlyos a helyzet. Ennek elkészítéséhez egy 200 főből álló fókuszcsoportot használtak Indiában, ahonnan a legtöbb Facebook-felhasználó származik, és ahol a legtöbb halálos baleset történt szelfizés közben.

– fejtette ki az egyik szakértő, aki arra is kitért, hogy további kísérleteket terveznek annak érdekében, hogy kiderítsék, hogyan és miért alakul ki ez a függőség, és hogy mit lehet tenni ellene.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.