A New York University kutatói egy elég rendhagyó, 200 fő részvételével készített tanulmány során arra jutottak, hogy a zenei preferenciák alapján könnyebben ki lehet szűrni a pszichopatákat.

Most biztosan kíváncsi vagy arra, hogy akkor végül is milyen számokat szeretnek az ilyen mentális zavarban szenvedő egyének. A kutatók megállapításai szerint a tesztek alapján leginkább pszichopatának tűnő résztvevők az alábbi két számnak voltak a legnagyobb rajongói:

Blackstreet - No Diggity

Eminem - Lose Yourself

És hogy mégis mi lehet ennek az oka? Miért pont ez a két szám volt a legnépszerűbb azok körében, akik sok-sok pontot szereztek a "pszichopata-teszten"? Erre még a kutatók sem tudják a választ.

A média sokszor baltás gyilkosként vagy sorozatgyilkosként állítja be a pszichopatákat, ám valójában ez nem ilyen egyértelmű; nem olyanok, mint Batman ellensége, Joker. Elképzelhető, hogy éppen melletted dolgoznak, be tudnak illeszkedni. Olyanok, mint a pszichológiai sötét anyag

- fejtette ki véleményét Pascal Wallisch, a kutatás vezetője, aki azt is elmondta, hogy nem szerencsés, ha az ilyen személyek vezető pozícióba kerülnek, mert akkor sok kárt okozhatnak. Éppen ezért van szükség olyan eszközre, amivel a beleegyezésük nélkül is ki lehet szűrni őket.

Talán a zenei preferenciák szolgálhatnak egy ilyen eszközként a jövőben, bár egyelőre a tudósok sem értik, miért pont a fenti két szám végzett az élen. Annak érdekében, hogy kiderítsék, egy nagyobb kutatást is terveznek a jövőben, hiszen ők maguk is elismerték, hogy ebben a témakörben még csak az út legelején járnak.

Végül pedig lássuk, hogy melyik két szám végzett a lista végén, vagyis milyen zenék a legnépszerűbbek azok körében, akik semmiféle jelét nem adták a teszten annak, hogy pszichopaták lennének:

The Knack - My Sharona

David Guetta ft. Sia - Titanium

(via)

És ezt olvastad már?
Nem tudjuk eldönteni, hogy ez a lány vízitündér vagy nimfa