Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

De előre figyelmeztetünk, hogy elég szomorú a végeredmény, viszont maga a kalkulátor rettentő látványos. Nézd meg, mennyi időbe telik neked és a többieknek megkeresni egy hamburgerre, egy autóra, egy tévére vagy épp egy házra valót!

A real-time fizetéseket összehasonlító kalkulátor dollárban kéri az éves fizetésedet (egy dollár kb. 275 forint – azaz ha mondjuk százezret keresel egy hónapban, akkor az éves bevételed 4370 dollár) – és a valós idejű számláló megmondja, mennyi időbe is telik megkeresned egy-egy dolgot. Mellé még csorgathatod is a nyálad, hogy több ezerszer gyorsabban összejön ugyanaz a tétel egy webfejlesztőnek vagy egy sebésznek.

Oké, amerikai fizukkal oszt-szoroz a kalkulátor, de azért képet kapsz (és valljuk be, igen elkeserítő képet) róla, hogy hova is tesz téged a fizetésed a többiekkel szemben. Azért azon kicsit lehidaltunk, hogy nekünk kábé öt évet jósol arra, hogy összetegyünk egy kocsira valót, míg ez Oprah-nak minden tizennégy percben összejön – plusz egy amerikai melósnak is gyorsabban kijön egy hambira való, mint nekünk. De mindenesetre képbe tesz, hol is állnak a magyar fizuk az Egyesült Államokhoz képest.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.