A Boston Beer Company legújabb Samuel Adams söre részben az űrből érkezett, így egy kicsit most már mi is megjárhatjuk azt.

A tradicionális bostoni sörgyár kiváló ajánlattal állt elő mindazoknak, akik nem jelentkeztek a magyar űrprogramra, vagy akik jelentkeztek, de elutasították őket, vagy akik jelentkeztek, alkalmasak is, mennek az űrbe, de már nem tudnak várni: elkészítette ugyanis az űrsört.

A Samuel Adams márka legújabb tagja, a Space Craft olyan komlóból készült, amely megjárta az űrt, a Föld körül keringett.

Az Inspiration4 kereskedelmi űrmisszió tagjai a SpaceX kapszulában három napot töltöttek a Föld körül keringve. De nemcsak a legénység, hanem 66 kiló Mosaic és Citra komló is.

Visszatérve a Földre a komló a Boston Beer Companynál landolt, ahol egy limitált kiadású, nyugati parti stílusú IPA-t főztek belőle. Ez a Samuel Adams intenzív keserűséggel bír, és a grapefruit, a guava és a golgotagyümölcs jegyeit hordozza, miközben fenyős-komlós aromákra is számíthatunk tőle.

A névért a sörgyártó cég a közösségi médiához fordult: több mint 5000 javaslat érkezett, és végül logikus módon a Space Craftot választották.

És ezt olvastad már?
A divatot és a fánkot is szereti ez a szupervonzó lány