Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Holtomiglan-holtodiglan. Van még bárki, aki ezt komolyan veszi?

Magyarországon a válások aránya 2010-ben 67%-os volt, ami világviszonylatban kiemelkedő adatnak számít. Európában ezzel Belgium (71%) és Portugália (68%) mögött a harmadikak vagyunk.

Mi, magyarok, szeretünk válni. (Jusson eszünkbe, amikor megvásároljuk tízezrekért a nászajándékot az ismerőseinknek, hogy 67% esély van arra, hogy pár év múlva elválnak.)

Az Amerikai Egyesült Államokban ez az adat 47%, vagyis a házasságok kevesebb mint fele bomlik fel. De azok felbomlanak, és sok esetben egészen furcsa okok miatt.

A Redditen felszólították a válóperes ügyvédeket, hogy osszák meg (név nélkül természetesen), hogy mik voltak a legfurcsább indokok, amik miatt egy férf vagy feleség benyújtotta a válópert.

És ők megosztották.

1.

A férj megtanította a papagájt, hogy a felesége előtt káromkodjon. A madár a férj tulajdonában maradt.

2.

A feleség hangosan rágta az ételt, a férjnek pedig a csámcsoágs miatt komplexusa alakult ki, és ki kellett mennie a házból, ha az asszony enni kezdett.

3.

Az ügyfelem botrányos alak volt, így aztán nagyon sajnáltam a feleségét. A férfinak OCD-je volt, extrém rendmániában szenvedett. Ez pénzügyileg manifesztálódott, és az élére rakott minden garast. Például feleslegesen nem mehettek sehová autóval (a benzinárak miatt), otthon vágta le a felesége és a gyerekek haját, és soha nem mentek moziba vagy étterembe. A legfurcsább: ha valakinek vécére kellett mennie, tőle kellett kérni vécépapírt, és ő csak egy kockát adott. A feleségnek végül elege lett és beadta a válópert, mert a kislányát annyira traumatizálta az eset, hogy már nem mert vécére menni.

4.

Még mindig emlékszem egy esetre: egy férfi azért vált el a feleségétől, mert az bingófüggővé vált. Hetente 10-12-szer ment bingózni az asszony. A nő 82 volt, a férfi 86.

5.

A kedvenceim: egy húszas éveiben járó pár azért vált el, mert a férfi szívott a nő füvéből, amikor az nem volt otthon.

6.

Apám válóperes ügyvéd. Elmesélte, hogy egy nő miért vált el a férjétől:
1. Nem volt elég szőrös a mellkasa
2. Nem vezetett elég gyorsan
Az eset a hetvenes években történt.

7.

Már nem kedveltem őt – mondta egy férj két nappal az esküvő után.

8.

Egy kollégámnak volt egy válási ügye, ahol a legnagyobb harc azon folyt, hogy kihez kerülejenek a gyerekek. Egyik szülő sem akarta őket.

9.

Jogi asszisztens voltam, amikor volt egy esetünk. Egy pár két hónapja volt házas. A nő azért adta be a válópert, mert a születésnapjára egy iPad tokot kapott, nem pedig azt a drága ékszert, amit kinézett magának.

10.

Volt egy ügyfelem, egy pornószínésznő/webcam modell, akinek a férje szintén pornószínész volt. A férfi melegpornót is csinált, mert az jobban fizetett. Megegyeztek abban, hogy amíg munkáról van szó, addig a szex másokkal nem számít megcsalásnak. Egy nap a nő hazament, és a férjét két másik férfival találta ágyban. És nem filmeztek.
Be is adta a válópert.

Mit is mondhatnánk? Vannak emberek, akiknek nemhogy nem kellene összeházasodniuk másokkal, de még párkapcsolatba sem kellene kezdeniük. Mert minek?

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.