Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A DIGI Sport műsorának, a Reggeli Startnak Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója volt a vendége, aki elég konkrétan beszélt a nyári tervekről, és arról, ami a leginkább érdekli a fradistákat: a maradókról.

A legfontosabb és mindenképp a leginkább izgalmas kérdés a Fradi-tábornak, hogy mi lesz a magyar szinten kiemelkedő légiósokkal, a bosnyák válogatott fiatal bekkel, Muhamed Besiccsel, az európai szinten is jegyzett, tavasszal parádézó Leonardóval, az U21-es Európa-bajnok Julian Jennerrel, valamint a télen hozott hórihorgas védővel, Mateo Pavloviccsal.

"Besicnek 2016-ig szól a szerződése, így az ő ügye nem kérdés, csak akkor lehet szó a távozásáról, ha valaki szemmel is jól látható összeget tesz le (millióeurós nagyságrendről van szó), amiből tudunk venni egy másik Besicet, és még marad is pénz, amiből egy másik játékost vehetünk, akkor persze beszélhetünk az eladásáról. Pavlovicnak vissza kell mennie a Werderhez, de tárgyalunk, és van esély a maradására. Ő szeretne maradni."

Leonardóra vonatkozó kérdésre elég konkrét választ adott. Biztosra vehető-e a maradása? „Igen” – felelte Orosz. Jenner más eset, neki lejár a szerződése, és még nem biztos, hogy kap újat: "Amikor valakinek lejár a szerződése, fejben maximálisan ott kell lennie a pályán és azon kívül is, hogy az új szerződést meg tudja kapni. Ha nem úgy teljesít, akkor nem fogja megkapni."

A nyáron nem csak fontos maradók lesznek, hanem bizony érkezők is, bőven. A leglényegesebb kérdés a csatársor megerősítése. "Lesz játékosmozgás, hiszen nyáron mindig van. Szeretnénk erősíteni a keretet. Ha úgy alakul, hogy ott lehetünk az Európa-ligában, akkor erre mindenképpen szükség van. Gólerősebbnek kellene lennünk. Böde Dánielen nagy teher van ebből a szempontból, úgyhogy a koncepció az, hogy a támadósorban mindenképp erősödnünk kell."

A télen nem csak Pavlovic érkezett, ám rajta kívül csak Dibusz Dénes vált be, "Ugrai Roland az út elején jár", Laczkó Zsolt viszont egyelőre nem azt hozta, amit vártak tőle, az ő maradására jelenleg kicsi az esély. Két fiatal van kölcsönben, őket folyamatosan figyelik, és mind Orosz Márk, mind pedig Batik Bence nyári maradása/visszatérésére van sansz.

Ezeken kívül a leglényegesebb kérdés pedig az edző személye volt: "Thomas Doll passzol a Fradihoz."

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.