Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Louie két évtizedig raboskodott egy New York-i étterem akváriumában, míg apák napján egy vendég fel nem kínált érte ezer dollárt, hogy családjával együtt bekebelezhesse.

Ez volt az a pont, amikor Butch Yamali, a Peter's Clam Bar tulajdonosa fura viszketést érzett szívtájékon: megsajnálta az állatot, akit az étteremmel együtt vásárolt meg négy évvel ezelőtt. Szegény Louie akkor már 16 éve senyvedett az akváriumban, és mivel egészen egyszerűen félelmetes méretűre, közel tízkilósra nőtt, egyik vendég sem merte a tányérjára parancsolni.

Yamali megadta a módját a szabadon engedésnek, még egy városi tisztségviselőt is rávett, hogy formális amnesztiát írjon alá az állatnak, akit egy motorcsónakról bocsátottak vissza természetes élőhelyére egy közeli korallzátonyon.

Ha azon kezdenél izgulni, hogy vajon Louie képes lesz-e egy ilyen hosszú fogság után túlélni a kegyetlen óceánt, megnyugtatunk. Bob Bayer, a Maine-i Egyetem homárintézetének (na de most ezt hogy fordítsuk, emberek?!) vezetője elmondta, hogy nem igazán van olyan ragadozó a vízben, aminek kedve lenne egy ekkora, és ilyen öreg homárral kikezdeni.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.