Alacsony hőfokon, hogy ne égjen oda? A fenéket!

Ahány család, annyi szokás. Sok olyan alapvető fogás létezik, amit mindannyian máshogyan készítünk. Vannak, akik a krumplipürét csak épp, hogy összetörik, míg mások rámennek még botmixerrel is. Örök vita a tükörtojás is, vannak, akik folyósan szeretik, de akadnak olyanok is, akik kőkeményen.

Akárhogy is, hasonló a helyzet a szalonnával is.

A sült szalonna bár tök egyszerűen hangzik, elég sokféleképpen elkészíthető. A legtöbben úgy kezdünk szalonnát sütni, hogy fogunk némi zsiradékot (ha elég zsíros, akkor a saját zsírján) elkezdjük alacsony vagy inkább alacsonyabb hőfokon, hogy ne égjen oda.

Jeff Baker, aki korábban az angol királyi család, egészen pontosan a királynő séfje volt, egészen máshogy lát neki.

Baker szerint ha alacsony hőfokon, bő zsiradék mellett kezdjük sütni a szalonnát, akkor nyúlós, ragadós és puha lesz, pedig a bacon akkor a legjobb, ha karakteres íze van és ropogós. Ezt a karaktert úgy tudjuk elérni, ha kvázi nagyon kicsit odakapatjuk a szalonnát, hogy a benne lévő zsírok szépen kicsapódjanak. A szalonna így nemcsak egy kis színt kap, hanem erős ízeket is.

Fontos, hogy a szeleteket nagyon kevés zsiradékon forró serpenyőbe kezdjük el sütni, mindkét oldalt süssük meg nagyjából egy percig, de semmiképp ne tovább.

A séf szerint így tökéletes, kívül ropogós, de mégis harapható állagú szalonnát kapunk.

Mirror; kiemelt kép: Pexels

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Megsimogatnánk Martine cicáját a macskák világnapján