Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Új fotóink is vannak a zseniális Arctic Bathról.

Lappföld svédországi részén fekvő Arctic Bath a Lule folyó vizén úszik, télen pedig belefagy a folyóba. Az Arctic Bath további különlegessége, hogy a hotelből a sarki fény is látható az év bizonyos időszakaiban, így aztán nyugodtan mondhatjuk, hogyeg ynagyon nem átlagos szállodát tisztelhetünk a személyében.

A szálloda fő különlegessége a közepén elhelyezkedő fürdő, amelyet kellemes plusz négy fokra melegítettek fel. A majdnem jeges víz mellett természetesen van lehetőség átmelegedni is.

A szálloda télen belefagy a folyó jegébe, de nyáron, ha a jég felolvad, úgy fog úszni a folyó vízén, mint egy parthoz kikötött csónak. A főépületet művészien elrendezett fatörzsek díszítik. Akik nem annyira éreznek kedvet a négyfokos vízben pancsolni, szimplán elidőzhetnek a fedélzeten, és nézhetik a sarki fényt, ha éppen jókor járnak a hotelben, vagy felmelegedhetnek a spákban és a szaunákban.

A vendégeket hat olyan minimalista, kb. hatvanöt négyzetméteres kabinban szállásolják el, amelyek a főépület közelében helyezkednek el. Ezek között van olyan, ami lebeg a vízen, és olyan is, ami a szárazföldön kapott helyet. A szállodát a fafeldolgozó ipar ihlette: az az időszak, amikor a kivágott fatörzseket a folyón úsztatták végig a feldolgozó üzemekig.

A mindenféle wellnesskezeléseken, szaunán és a helyi konyha ihlette fogásokon túl még jobban elmerülhetünk az északi életstílusban. Kipróbálhatjuk, milyen a kutyaszánhúzás, a sítúrázás, de akár medvéket is nézhetünk egy vadlesből.

Kedvencünk a rénszarvashívó tanfolyam, amely során egy helyi szakértőtől, Mikeltől tanulhatjuk meg, hogyan kell hitelesen rénszarvasbőgni, és a bőgéssel rénszarvasbikákat magunkhoz csalogatni.

Teljes és félpanziós ellátás is elérhető a hotelben, egy este nagyjából 320 ezer forinttól indul, napi árfolyamtól függően.

Ez is gyönyörű:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.