Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az biztos, hogy sok férfi (és persze nő is) képes elkényelmesedni egy kapcsolatban, de tényleg egymást okolhatjuk a pocakunkért? Máris eláruljuk a tudományos választ.

A University of Queensland kutatói egy igen méretes mintát (15 ezer ember 10 évnyi adatait) vizsgáltak meg annak érdekében, hogy kiderítsék, tényleg kimutatható-e az összefüggés a felszaladó kilók és a családi állapotunk között. Végül pedig arra jutottak, hogy

Hogy ennek mi lehet az oka? Valószínűleg az, hogy miután évek óta jársz valakivel, már nem érzed a szükségét annak, hogy eljárj rendszeresen a konditerembe, meg hát házhoz rendelni egy jó vacsit, és megnézni egy filmet némi bor és a párod társaságában jobb opciónak tűnik. Aztán mire észbe kapsz, máris felszaladt 3-4 kiló felesleg. Ez persze a legjobbakkal is megeshet, ahogy megtalálod az igaz szerelmet, úgy veszíted el a motivációd a kockás hashoz.

Szerencsére azonban jó hírrel is szolgálhatunk, hiszen a kutatás kimutatta, hogy a kapcsolatban élők általánosságban egészségesebb életet élnek, mint az egyedülállók. Kevésbé hajlamosak a dohányzásra, kevesebb gyorséttermi kaját esznek, illetve több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak. Ez mind szép és jó lenne, ha nem társulna mellé az elhízás.

Ha pedig további bizonyítékra lenne szükséged ahhoz, hogy a csajodat vagy a feleségedet okold a pocakodért, akkor azt is meg kell említenünk, hogy egy néhány évvel korábbi tanulmány is igazolta az összefüggést a párkapcsolat - különösen egy boldog párkapcsolat - és a súlygyarapodás között. Ennek keretei között 200 frissen házasodott párocska súlyát figyelték 4 éven át, és azt állapították meg, hogy az elégedettebb házastársak több súlyt szedtek fel magukra, míg az elégedetlenebbek kevesebbet.

Ennek tükrében kijelenthetnénk, hogy semmi okod elkeseredni, ha éppen párkapcsolatban élsz és jönnek fel rád a kilók, hiszen ez csak annyit jelent, hogy kellőképpen boldog vagy a párod mellett. Ettől függetlenül mi inkább azt javasoljuk, hogy maradj mindig aktív, sportolj sokat és figyelj oda az étrendedre. Ha nincs is sok időd erre, az sem lehet kifogás.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.