A Fülöp-szigeteki Kenneth Cobonpue bútorait Milánóban láthatjuk hamarosan.

A természetet megfigyelve, megtapasztalva gyűjti az inspirációt a Fülöp-szigeteki dizájner, Kenneth Cobonpue, akinek minden kollekcióját átitatja a sajátos víziója. A tervező

extravagáns bútorokkal készült a júniusi milánói Salone del Mobile kiállításra: a lágy, ívelt, harmonikus formákhoz hozzáadta a technológiát, a természetes anyagokat a szénszál könnyedségével kombinálta.

Bár Cobonpue minden munkájában jelen van hazája formavilága, a szemléletét a külföldön töltött évek tették teljessé. A New York-i Pratt Institute-ben diplomázott ipari formatervezőként, egy Firenze melletti bőrműhelyben szerzett tapasztalatot, bútorgyártásról és annak marketingjéről Németországban tanult – és jelenleg is Münchenben él.

Cobonpue felismerte, hogyan építheti be a modern dizájn technológiába a szülővárosában, Cebuban megszokott természetes anyagokat, és hogyan hozhat létre így nemzetközileg is érdekes, mégis autentikus bútorokat. A milánói kollekció jellegzetes darabja a Dolce ágy, ami

bennünket ugyan egy városi elektromos autóra emlékeztet, de valójában a klasszikus filippínó hajókat idézi.

A Dolce mellett lesznek majd székek és heverők, ahol szinte maga a természet változik bútorelemekké.

Nem kérdés, hogy egy-egy ilyen bútor könnyen a lakás főszereplőjévé válhat. A Dolce ágy alapja például az acélkeretre és a tömör juhar fejtámlára húzott bársony, de a legjobb benne, hogy a külvilágot kizárva aludhatod ki magadat benne. Hasonló védettséget és kényelmet kínál a Dolce fotel is.

Hasonló erényei vannak a Diva széknek, melynek háttámlája a testhez igazodva hajlik, az ülés pedig extra párnával extra kényelmessé tehető. És Cobonpue még arra is figyelt, hogy a Diva székek rakásolhatóak legyenek, továbbá a szénszálas struktúrának köszönhetően rendkívül könnyűek.

(Forrás: Clara Buoncristiani)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ha egy szép francia teniszezőnőről néznél képeket…