Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Amíg a nők pénztárcája legalább fél kilót nyom, még akkor is, ha egyébként egy forint sincs benne, addig a férfiak nagy részének minimum egy black tie event kell ahhoz, hogy a kulcs-pénz-személyi hármasa ne a farzsebben szorítsa egymást; ilyen esemény pedig évente egy, ha akad. Az év további 364 napjára itt egy papírpénz- és bankkártyatartó, amely még akkor is elfér a zsebedben, ha a nadrágod frissen van mosva.

Habár a TGT honlapjára kattintva egy női farzsebbe rejtett minitárca prezentálja a termék praktikus voltát, ez valószínűleg csak ügyes marketingfogás, ugyanis a TGT névre keresztelt, plasztikkártyák és papírpénz zsebben való tárolására kialakított tárcák célcsoportját azok a férfiak jelentik, akik már a táska szó hallatán is azonnal menekülőre fogják. A kisméretű tárca megálmodójának, Jack Sutter, brooklyni író-rendezőnek ars poeticája, hogy semmit nem kell túlbonyolítani, semminek sem kell nagyobbnak lennie annál, amekkora méretet a dolog funkciója megkövetel. A bankkártyák és a pénz tárolása esetén ez pedig – hacsak nem szegődünk pincérnek – egy éppen akkora tokot jelent, amelybe egy–két kártya és egy kisebb köteg papírpénz belepasszol.

A 16 dollártól, azaz nagyjából 3300 forinttól kapható TGT tokok olasz bőrből és a legjobb minőségű szövetanyagokból, kézzel készülnek, garantálva, hogy akkor se essen ki belőle a hitelkártyánk, ha nincs mellette egy köteg készpénz.

Tovább:
Képletes tollal tiszteleg Einstein előtt a Montblanc
Divat és jazz új kontextusban – Ben Sherman tavaszi kollekciója
A Divat & Stílus rovat legfrissebb hírei

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.