Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Van, amit sejtettünk, más tényeken viszont nagyot néztünk.

Vágjunk is bele.

1: A szexjelenetekhez gyakran koreográfust hívnak

Azt ugyebár sejtettük, hogy nem egészen spontán, amit a legtöbb hollywoodi filmben látunk, viszont kiderült, hogy nagyon sokszor nem a rendező narrálja az intim pillanatokat, hanem tánckoreográfus dolgozza ki az egész jelenetet. Tricia Brouk New York-i tánckoreográfus például nem egy hollywoodi filmnél dolgozta ki ezeket a jeleneteket: ától zéig megkomponált minden pillanat, improvizációnak nincs helye:

2: A nemi szervek takarva vannak

Míg egyes színészek számára teljesen oké az au naturel filmezés, addig Sarah Basta jelmeztervező elmondja, hogy „mindig van nálunk pár dolog, amit a színészek a nemi szervükre tehetnek, hogy elrejtsék. Például a péniszzokni és egy speciális tapasz a női nemi szervre.” A péniszzokni egy bőrszínű zseb, a végén madzaggal, amibe a színész beteheti a csomagját, majd becsomózza. A női verzió pedig egy vízálló tapasz, ami a vénuszdombot és az összes nyílást stabilan takarja.

3: Akkor is forgatnak szexjelenetet, ha a színésznőnek megjött

Elég szerencsétlen, ha így alakul, de a forgatás menetrendjét ez sem szakíthatja meg; ilyenkor is ugyanez a tapasz kerül a hölgyre

4: Igen, vannak testdublőrök

Főleg akkor, ha a szexjelenet forgatása nagyon hosszú és a színészek elfáradnak. Egy nevét nem vállaló színész azt meséli: „Volt egy tévésorozat-forgatás, ahol rengeteg, különböző Káma-szutra pózt kellett eljátszani. Legalább 5-6 óra folyamatos filmezés volt: a végén lejött a bőr a térdemről, tele voltam ütődésekkel és napokig sebtapasz volt a térdemen.”

5: Van, hogy feláll és van, hogy nem

De az a helyzet, hogy mindkettő elég kellemetlen. A fenti színész szerint vagy így, vagy úgy kínos a dolog.

6: Teljes testet sminkelnek

Brigette Myre Sharpe hollywoodi sminkmester, aki az HBO-s True Bloodon is dolgozott, elmondja, hogy legtöbbször egy speciális spray-vel fújják be a színészek egész testét, amely nem hagy nyomot az ágyneműn vagy a bútorokon – ellenben olyan érzés, mintha egy egész új réteg bőr lenne az emberen.

7: Műizzadság

„Sok módja van annak, hogy a színészek izzadtnak nézzenek ki – meséli Rocio Jahanbakhs sminkmester. – Attól függ, milyen típusú izzadtságot akar a rendező. Lehet csöpögős, vagy cseppek nélküli, csillogó test, esetleg olajos test is. Utóbbinál vazelinnel kenjük be az arcukat, a testnél pedig legtöbbször vízzel kevert babaolajat használok.” A csöpögős verziót pedig egy Ultraizzadtság nevű krémmel vagy a Mehron Izzadság és Könnyek nevű, kifejezetten erre fejlesztett termékkel érik el, melynek elég beszédes neve van.

8: A fanszőrzet gyakran nem igazi

Olyan filmekben, ahol kell, hogy látszódjon a forgatókönyv szerint a (legtöbbször női) fanszőrzet, gyakran nem valós a szőr, hanem egyfajta „punciparókával” dolgoznak.

9: Nagyon gondosan válogatott szexjátékok

Tom Cahill kellékes nem csupán szimpla kellékes, hanem egy olyan részlegen dolgozik, mely kifejezetten arra szakosodott, hogy az adott közönség számára milyen szexjátékok férnek bele.

10: Nem, nem sétálnak meztelenül a szünetekben

Végül pedig: a színészekre általában vár valaki egy köntössel és egy papuccsal, hogy a jelenet végén azonnal felvehessék. Ma is tanultunk valamit.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.