Tíz ordító jel, amiből tudhatod, hogy valaki mérgezi az életedet

Nem mindig könnyű észrevenni, mert gyakran jól álcázott barátságban nyomorítja valaki az életedet. De van pár rikítópiros lámpa és vészvillogó, amiből tudhatod, hogy egy nagyon-nagyon mérgező ember van a közvetlen környezetedben.

A Redditen kezdtek rengetegen fórumozásba, hogy összegyűjtsék a figyelmeztető jeleket, ha valaki mérgezi a másikat – és egy nagyon helytálló tízes lista állt össze a témában. Szóval íme a jelek:

1: Érzelmileg elfáradsz, miután kapcsolatba kerültél velük

Ha úgy érzed, hogy érzelmileg teljesen leszívott egy-egy találkozás vagy akár telefon/üzenetváltás valakivel (esetleg már nyomaszt is, ha megjelenik az üzenetikonja a képernyődön), akkor tudhatod, hogy egy mérgező emberrel vagy kapcsolatban.

2: Veled viccelnek

Van olyan barátod, aki folyamatosan viccelődik veled/kifiguráz téged, majd hozzáteszi, hogy „mi van, csak vicceltem!”? Akkor tudod, hogy milyen hihetetlenül mérgező tud lenni ez, mert egyrészt a másik nem tudja, mit jelent számodra belül ez a téma, amivel viccel, másrészt iszonyú fárasztó és idegesítő is (plusz egy idő után cseppet sem humoros). Ami pedig a legrosszabb, hogy ezzel egy csomószor meggátolják a másikat abban, hogy előnyére változzon (például valaki el szeretne kezdeni egészségesen élni és folyton a drogos/részeg dolgaival figurázzák ki).

3: Bűntudatot akarnak ébreszteni benned és ezzel uralni

Avagy az olyan típusú, zsaroló mondatok, mint a

4: Ők szabják meg a barátság feltételeit

Azok az emberek, akik manipulálnak másokat, könnyen válnak féltékennyé és ők szabják meg a kapcsolatotok határait. Például mikor egy barátod azt kéri, hogy egy másik valakivel szakítsd meg a kapcsolatot vagy épp töröld ki az ismerőseid közül Facebookon, gyakorlatilag ő jelöli ki, hogy a barátságotok milyen feltétek szerint működnek, amiket te nem léphetsz át. Plusz nagyon gyakran kisajátítanak maguknak és személyes sértésnek veszik, ha másokkal is szeretnél találkozni.

5: Nem tudják elfogadni a nemet

Hatalmas, vérvörös vészvillogója egy mérgező embernek az,

6: Folyamatosan áldozatként állítják be magukat

Ismerősek azok a barátok, akik folyamatosan áldozatként állítják be magukat? Akik más barátaikra mutogatnak és őket vádolják, hogy nem elég megértőek velük/szemetek velük? Iszonyú mérgezőek tudnak lenni ezek az emberek, akik a saját hibáikat a legritkább esetben látják be és az egész életet áldozatként élik meg. Ha pedig ezt elmondod nekik, veled szemben is áldozatnak fogják érezni magukat.

7: Úgy dicsérnek, hogy közben negatívak is

Ismerősek a hasonló „bókokat” nyomató emberek? Ugye, milyen nyomasztó? Nem véletlenül.

8: Nem tisztelik a korlátaidat

És ezt is úgy akarják előadni, mintha az unszolásuk neked tenne jót igazából.

„Nem kérek köszi, egyáltalán nem szeretem a mazsolát.”

„Naa, ne már, rohadt finomak! Muszáj megkóstolnod! Naa egyél már, legalább egyet! Egyél! Különben megsértődök!”

Tipikus embermérgezés.

9: Csak önmagukra kíváncsiak

Érdekes, hogy ezt néha milyen nehéz észrevenni: beletelik pár találkozásba általában, hogy teljesen nyilvánvalóvá váljon. Ezek az emberek sohasem kérdezik meg, hogy veled mi van (vagy ha igen, nem érdekli őket a válasz), hanem csak akkor keresnek, ha szeretnének tőled valamit vagy a saját életükről akarnak mesélni és/vagy panaszkodni: ha megkérdeznéd, mit tudnak rólad, valószínűleg nem sokat tudnának mondani.

10: Csak a saját igazságuk érdekli őket

Ha megkérdezik valamiről a véleményed és te nem azt mondod, amit hallani szeretnének (általában már a kérdések is válaszként vannak ilyenkor feltéve, pl.: „Ugye, hogy egy undorító szemétláda?”) hanem egy különvéleményt, teljesen kiakadnak. És sokszor addig tekerik a szavaidat, míg végül csak a maguk igazára lyukadnak ki. Majd pedig a te véleményedre is úgy fognak emlékezni, mint az övékkel megegyezőre.

Szóval ha ezekből a pontokból riasztóan sok illik egyes barátaidra, akkor itt az idő, hogy a saját védelmedben tegyél valamit és ne mérgezd magad velük tovább.

(Via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon