Nem jött be a csalás.

Akár közvetlenül a megtalálók, akár az állatmentők visznek egy kóbor állatot a bécsi TierQuarTierba, mindig nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy megtalálják a gazdáját. Egy bécsi nő most valószínűleg nem igazán örül a sikeres nyomozásnak, mivel több mint 8700 eurója bánja, hogy meg akart szabadulni a kutyájától.

Az eset még nyáron történt, amikor a nő azzal hívta fel az osztrák főváros Talált háziállatok szolgálatát, hogy egy kóbor kutya szaladgál a Marchfeldkanalnál. A fiatal török pásztorkutyát az állatmentők befogták és Bécs állatmenhelyére, a TierQuarTierba vitték. Ott gondját viselték, és a grazi Noé Bárkája Állatmenhellyel együttműködésben új otthont találtak neki, ahol nemcsak szeretik, de elegendő mozgástér is a rendelkezésére áll. Az egyéves Ates ugyanis egy török pásztorkutya, egy kangal, amely akár 65 kilósra is megnő, és rengeteg mozgásra és foglalkozásra van szüksége.

Ates, akitől meg akart szabadulni a nő

Az Állatvédelmi Hivatal közben bizonyítani tudta, hogy a betelefonáló nő valójában nem a megtaláló, hanem a kutya gazdája, aki csak meg akart szabadulni az állattól. Így a közigazgatási bíróság döntése értelmében őt terheli a kutya ellátásával és elhelyezésével kapcsolatot minden költség, összesen 8737,12 euró.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Bécs Város Külképviseleti Irodája, fotó: TierQuarTier Wien)

És ezt olvastad már?
Készítünk egy amerikai szappanoperát, hogy Michelle szerepelhessen benne