Újrahasznosíthatókra cseréli a műanyagpoharakat a Coca-Cola

Jönnek a papírpoharak.

Kivonja a magyar piacról az egyszer használatos műanyagpoharait a Coca-Cola HBC Magyarország. A jellemzően kávé- és egyéb melegital-automatákban használt poharakat teljesen újrahasznosítható papírpohárra cserélik le a vállalat országszerte mintegy ezer melegital automatájában.

Ilyen automaták főként munkahelyi környezetben, oktatási intézményekben, nagyáruházak előtereiben, közlekedési csomópontokban és egészségügyi intézményekben vannak, ezekben a tervek szerint 2022 első félévére kizárólag száz százalékban újrahasznosítható papírból készült pohárban adják majd az italokat a fogyasztóknak.

Az ígéret szerint a pohárcsere látványos és figyelemfelkeltő lesz, miután a Coca-Cola HBC Magyarország Az én kávém, a mi bolygónk elnevezéssel grafikai pályázatot hirdetett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatóinak.

A cél, hogy az új papírpohár olyan külsőt kapjon, amely támogatja a fogyasztói tudatosságot, felhívja a figyelmet a hulladék körforgásban tartásának fontosságára, így ösztönözi a papírpohár újrahasznosítását.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Coca-Cola HBC Magyarország, MTI. A kép illusztráció.)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.