Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A luxustelefonokat gyártó brit cég újabb modellel örvendezteti meg a világot, amelynél a technikai adatok ezúttal is másodlagosak.

10 569 dollárt – kb. 2,26 millió forintot – rengeteg mindenre el lehet költeni, de akinek a rengeteg mindennél is sokkal többet sikerült felhalmoznia életében, az nyugodtan vethet egy pillantást a Vertu luxusmobiljaira. Ezeknek a készülékeknek a megalkotásánál a technológia másodlagos, a lényeg a craftsmanship, az anyaghasználat, a minőség és az exkluzivitás, ami ezért az árért már garantált.

A 180 grammos telefon nem számít éppen könnyűnek (a legújabb iPhone mindössze 112 grammot nyom), 1,7 GHz-es processzor, 1GB memória és 64 GB-nyi háttértár található benne. Háza titánból van, 3,7 colos kijelzőjét zafírüvegből készítették, kizárólag a gyémánt képes megkarcolni. Az Android 4.0-s verzióját futtatja, amivel állítólag a hardver könnyedén elbánik (habár a 4G-s hálózat támogatása kimaradt belőle). A hátlapi kamera nyolc, az előlapi 1,3 megapixeles. A 184 darabból, kézzel összerakott Vertu Ti négyféle verzióban kapható, amelyek között a különbség a különféle bőrök és nemesfémek használata. Bizonyára egyik verzió sem szól rosszul, a füllel érzékelhető rezgések finomhangolását ugyanis a Bang & Olufsenre bízták.

A BBC szerint a szélesebb mobilpiac ugyan az alsóbb kategória felé tolódik, de a Vertut legnagyobb piaca, Kína egyelőre kényelmesen eltartja.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.