Plusz persze egész Olaszország kiakadt.

Az olasz La Nazione lap beszámolója szerint három húszéves, Firenzében tanuló amerikai cserediáklány vett némi tésztát, hogy egy igazán autentikus olasz vacsorát készítsenek. De ahelyett, hogy a megfelelő mennyiségű víz (vagy akármilyen mennyiségű víz, ha már itt tartunk) felforralásával kezdték volna a sztorit – ami ugye minden tészta hátulján is ott van – ők kiszórták a spagót közvetlenül a tűzhelyen lévő edénybe.

A spagetti persze kábé azonnal tüzet fogott – és mivel a lányoka tűzoltásban is hasonló készségekről tettek tanúbizonyságot, mint a tésztakészítésben, ki kellett hívniuk a tűzoltóságot. Nem meglepő módon Itália nagyon olaszosan reagálta le az incidenst:

„Menjetek vissza az USA-ba mekis hamburgert meg sültkrumplit zabálni”

- írja az egyik kommentelő.

„És ezekből lesznek Amerika felsővezetői”

Fabio Picchi firenzei séf nagylelkűbben válaszolt: négy órás olasz főzőleckét ajánlott fel a lányoknak az egyik éttermében.

„Megvendégelem őket két kiváló séfem társaságában, akik egy négyórás főzőóra alatt megtanítják a lányokat az alapdolgokra. Szerintem a tanulás csodálatos dolog és szükséges is – ebben az esetben nem csak nekik, hanem nekünk is hasznos lesz.”

Mellesleg ha bárki azt gondolná, hogy ilyen fajta idiotizmus csak amerikaiaktól jöhet, akkor pár mondat erejéig egy saját történettel zárnám: még egyetemista koromban kiegészítő keresetként hostesskedtem suli után. Egyszer egy lánnyal voltam beosztva egy ügyfélszolgálatban, a feladat pedig faék-egyszerűségű volt (vagy annak tűnt): kávét és teát kellett főzni a várakozó ügyfeleknek.

Na most valaki kért egy tejeskávét, a lány elkezdte a benti teakonyhában megcsinálni, én kint beszélgettem az ügyfelekkel. Eltelt némi idő és már gyanús lett, hogy nincs kész a kávé. Bementem és kiderült, hogy a lány a víztartályba víz helyett tejet tett, merthogy

hát tejeskávét kért, nem? Azt tejjel kell csinálni, nem?!

Persze teljesen leolvadt a gép, de az agyamból is pár sejt. Szóval itthon is vannak ilyen remek „egy feladatod lett volna, az se sikerült” emberek, de ez a három amerikai lány is kemény.

És ezt olvastad már?
Vízre szállni a nyári hőségben felér egy valódi terápiával