Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

218-an lakják a várost. Egyetlen épületben. Valahogy így kezdődik egy ultimate horror sztori.

Most kéretik bekapcsolni következő horror-hangeffekteket: szélfúvás, nyekergő hajókötelek, nyikorgó rolók és társaik, hogy kezdődhessen a mese. Na jó, túlzunk, de azért eléggé meglódulna minden rendes horrorforgatókönyv író fantáziája Whittiertől.

Whittier egy kikötőváros Alaszkában, Anchorage-től 58 mérföldre, kábé a semmi közepén. A város Wikipédia oldala szerint 2016-ban 214-en lakták, a város saját weboldala szerint ez idén 218 fő: ebben még nincs is semmi különös. Csak abban, hogy szinte az összes lakó ugyanabban az épülettömbben él.

Az épület, ahol mindenki lakik, 1953-ban épült: akkor Hodge Buildingnek hívták és az amerikai hadsereg mérnökei számára készült, azért, mert már a második világháború alatt úgy döntöttek, katonai kikötővárost csinálnak belőle. A Hodge Buildinghez még 10 ugyanilyen épületet akartak hozzárakni Whittierben, szintén katonai használatra, azonban a terv nem valósult meg.

64-ben a területen cunami söpört végig, de a kár nem volt jelentős – viszont lehet, hogy emiatt sem folytatódott az építkezés és a katonai szállás után lakossági célból kezdték el használni. 1972-ben az épületet átnevezték Begich Towerre, Nick Begich politikus után, aki ezen a területen tűnt el (feltehetően egy repülőgépszerencsétlenségben), de a holttestét sosem találták meg.

Na, ebben a 14 emeletes, 150 lakásos tömbben lakik azóta a város szinte teljes lakossága, azaz 2018-ban 218 ember. A házban minden egy helyen van: az összes lakó és szinte az összes munkahely is. Itt van a postahivatal, az önkormányzat, a rendőrség (!), a kórház (!), a közért, az élelmiszerbolt, a mosoda, egy apró hotel, egy apró metodista templom, egy konferenciaterem, egy mosoda, egy beltéri úszómedence, egy játszóház.

Amit még a városról és lakóiról tudni érdemes: a lakosság 40,3%-a házas, 32,3%-a elvált, 51,7%-nak pedig van gyereke. A lakosság 13,9%-a 18 év alatti, 3,1% 18-24 év közötti, 23,8% 25 és 44 közt van, 52,2% 45 és 64 év közötti, a maradék 6,7% pedig 65 fölötti.

„Mivel minden egy épületben van és minden megközelíthető lifttel és gyalog is mindenhonnan, a lakók sokáig az épületben maradhatnak, ha például zord az idő vagy ha csak egyszerűen nem akarnak kimenni.”

- írja a Wikipédia.

Nem tudjuk, neked hány horrorsztori cikázott át a fejeden eközben – nekünk elég sok. Úgyhogy végezetül Whittier város polgármesterének, Daniel Blair invitáló szavaival búcsúzunk:

Na, foglalod a repjegyed?

(Forrás: Wikipédia, Whittieralaska.gov) 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.