Ha van pár évesnél idősebb borod, előfordulhat, hogy egy kis üledék található benne. Ez relatíve normális dolog, az viszont nem jó, ha ez a poharadban köt ki. De hogy marad a cucc a palackban? Megmutatjuk.

Elképzelni sem tudunk annál kellemetlenebb dolgot egy randin vagy romantikus vacsorán, hogy a szívünknek kedves hölgy egyszer csak azzal szembesül, hogy a vörösborában mindenféle undorító, fekete dolgok lebegnek! Annyi a romantikának! Megelőzhetjük az ilyen kínos helyzeteket, ha végrehajtjuk a videóban látható praktikát.

Ha előkapunk a szekrény mélyéről egy jó vöröset, ne nyissuk ki azonnal, hanem hagyjuk állni egy órát, amíg az esetleges üledék szépen megpihen a palack alján. Ezek után fogjunk egy dekantáló üveget, vagy annak hiányában egy másik palackot, illetve kapjunk elő egy zseblámpát is, majd a videóban látható módon, lassan öntsük át a bort a dekantálóba. A zseblámpa fényének köszönhetően megakadályozhatjuk, hogy ez a sötét üledék átjusson az új edénybe, így máris tiszta borhoz jutottunk. Ami lepedékes cucc a palackban marad, azt nyugodtan kiönthetjük, nem kár érte.

Köszi, Matt, ma is tanultunk valamit.

Tovább a:
Legfrissebb cikkekhez
A Hatékonyha sorozat többi cikkéhez
A szerző e heti kedvencéhez: 170 éves a fröccs – Szülőházában ünnepeltük, okostelefonnal

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Budapesten is megnyit a világhírű gasztropiac

További cikkeink a témában