Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Dorota Pankowska egy 26 éves torontói művész, aki odavan az új, eredeti ötletekért, így gyakran törekszik arra, hogy lehetőleg olyan megoldásokkal rukkoljon elő, amely más fejében még nem igazán fordult meg.

A másik, amit érdemes tudni róla, hogy hobbija a kreatív névjegykártyák készítése. Na most akkor rakjuk össze ezt a két dolgot, és lássuk, mi sül ki belőle.

Egy teljesen üres névjegykártya:

Jó, de mi ebben a nagy szám? Ki akar magának olyan névjegykártyát, amin semmilyen információ sem található? Lehet, hogy egyedi és kreatív, de hatékonynak korántsem nevezhető – legalábbis első látásra.

Az átlagember érdeklődését viszont könnyen felkeltheti az üres névjegykártya – ha csak nem dobja el azonnal vagy használja bevásárlócédulaként –, így talán többet kezd el vele bíbelődni, mint egy infókkal telepumpált papírdarabbal. És ha az ember elég ügyes, akkor a dolgok mögé láthat:

Persze egyáltalán nem garantált, hogy mindenki eljut eddig a pontig, ugyanakkor azok, akik megoldják a feladványt – sikerélmény, büszkeség, a kreatív megoldás értékelése miatt vagy pusztán kíváncsiságból –, talán tényleg veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek a művésznőnek, vagy rákeressenek a weboldalára. Ami azért valljuk be, egy átlagos névjegykártya esetében viszonylag ritkán történik meg.

Azt is megmutatta, hogyan készítette el:

Először is nem árt, ha kéznél van egy betűvágó gép

Kivágod a kártyából az adott betűket, a prototípus nagyjából így fest

Mivel a közepe külön életet él, érdemes megfelelően elhelyezni

Aztán bele lehet fogni a sorozatgyártásba

Majd fel kell ragasztani az utolsó réteget, Dorota ezúttal zöld papírt használt

Tény, hogy kissé időigényes, de ha van hajlamod az ilyesmire, és szeretnél kitűnni a tömegből, akkor remek választás lehet.

(via)

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.