Néha bele sem gondolunk, milyen kevés kell ahhoz, hogy az okéról a wow! szintre emelkedjünk.

Könnyen tűnhet úgy, hogy télen nincs sok variálni való, feldobod a legmelegebb kabátodat, és igyekszel minél kevesebb időt tölteni a mínuszokban. Pedig nem szabad megfeledkezni a sálról, erről a négyszög alakú rongydarabról, ami amellett, hogy segít szembenézni a klímával, még a stílusfaktort is emeli. Ráadásul egy sál több variációs lehetőséget is hord magában, hiszen a különböző megkötési technikákkal és stílusokkal

fél perc alatt csodát művelhet az emberfia.

Szimpla csomó

Nem ér megfeledkezni az egyszerűen megcsomózott sálról, csak azért, mert a hároméves kori fotóidon is így viselted, amikor a hóember mellett pózoltál. Egy finom tapintású, lágy esésű sálat kifejezetten stílusos húzás így hordani.

Canali, Jack and Jones, Medicine

A kabát alá dugva

Nem vicc: sálat azért hordunk, hogy melegen tartson. Ha ez nem következik be, valamit nagyon rosszul csinálsz. Ennél a kabátba dugott megoldásnál nem kétséges: a menőség mellett a funkció is megvan.

Topman, Pull&Bear, ASOS Design

A párizsi csomó

Ha valaminek a nevében benne van, hogy Párizs, az azonnal, abszolút módon és vitathatatlanul stílusossá válik. Így van ez a párizsi csomóval is, ami tulajdonképpen rém egyszerű: a sálat hosszában kettéhajtva teszed a nyakadba, majd a két végét áthúzod a hurkon. Et voilá!

Dries van Noten,  Reserved, Tom Tailor Denim

Színvallás

Madarat tolláról, embert sáljáról – tartja a bölcs mondás, és nem véletlenül: akár a divatban való jártasságot, akár a kedvenc márkád vagy focicsapatod nevét szeretnéd a nagyvilággal tudatni, ez a kis rongydarab az önkifejezés legjobb eszköze.

Ellesse, Bershka, Tommy Jeans

Válaszd menüben!

Miért is pazarolnád arra az idődet, hogy kiválaszd az összeillő sálat és sapkát? Menő lehetsz úgy is, ha rögtön egy szettet veszel. Ez a megoldás letisztult ízlést és határozottságot közvetít – mi kell még?

Sapka és sál, COS

Üde színfolt

Ha már rémesen unod a sok fekete varjúnak öltözött embert az utcán, újíts be egy élénk, rikító színű sálat! Dobd fel a megszokott fekete vagy szürke kabátodra, hogy egy kis vidámságot csempéssz a szürke télbe.

Burberry, Acne Studios, Topman

Csavard meg!

Az extra hosszú sálakat nem csomózgatjuk, hanem kétszer, háromszor a nyakunk köré tekerve viseljük. Van ebben a dologban némi időtlen elegancia, egy kis angolos arisztokrácia és nemes egyszerűség.

Isabel Marant, Review, Zara

És ezt olvastad már?
„Nekem az ötmilliós luxusóra is csak egy darab acél, amibe bele kell tolni a vésőt”