Idegesítő apróságok, amik egy tökéletes outfitet is kellemetlenné tehetnek, és bármilyen gondosan összeválogatott szettet képesek megtorpedózni. Szerencsére mindegyikre van megoldás!

A legtöbb férfi megelégszik azzal, hogy képes megkötni a nyakkendőjét. Ha azonban igazán igényes vagy a stílusodra, könnyen felmerülhetnek gondok a legátgondoltabb outfittel is. Nincs annál bosszantóbb, amikor épp csak egy paraszthajszál választ el a tökéletességtől egy fontos tárgyalás, vagy szíved hölgyével való találkozás előtt. Ne gondold, hogy csak veled történhet meg ilyesmi, a #GentlemansProblems-nek komoly szakirodalma van! Összegyűjtöttük a leggyakoribb parákat, és a megoldásukra is kísérletet teszünk.

1. Az elálló gallér

Vajon Jay Gatsby akkor is ilyen elégedetten vigyorogna, ha tudná, mennyire eláll a zakó gallérja? Ez a probléma általában akkor jelentkezik, ha kifejezetten szűk vagy oversize fazonú zakót viselsz. Előfordulhat, hogy a nyakméret nem megfelelő, de valószínűbb, hogy a vállaid nem teljesen szimmetrikusak (kinek azok?), és ez okozza a problémát.

A helyzetet egy szabó oldhatja meg, egy-két centi módosítás itt-ott, és máris helyükre kerülnek a dolgok. Ha erre nincs idő, próbálkozhatsz sufnituninggal is: egy biztosítótű az ing és a zakó gallérja közé, hogy összetartsa, amit kell.

2. Indokolatlan ráncok a vállnál

Basic arcok ezt biztosan nem fogják kiszúrni, de ha a te perfekcionizmusodat bántja, akkor tenni kell ellene. A közhiedelemmel ellentétben a vállrészen kialakuló ráncok nem azt jelzik, hogy vállban kicsi a felöltő, hanem inkább valami baki történt a szabás során. Ha még az üzletben kiszúrod a problémát, jobb meg sem venni a kérdéses darabot, mert szabó legyen a talpán, aki pontosan diagnosztizálhatja ezt a parát, és helyre tudja hozni.

3. Elálló inggallér

Nincs annál idegesítőbb, mint amikor a teljesen begombolt ing gallérja csak úgy repked a mellkasod körül ahelyett, hogy szépen rásimulna. Ez ellen tehetsz kis gallérfixáló kellékekkel, de minden valószínűséggel a nem jó a nyakméret a probléma oka. A megoldás? Természetesen a megfelelő méretű ing beszerzése.

4. Ficánkoló díszzsebkendő

Oké, a legtöbb férfi nem is hord díszzsebkendőt. Aki azonban igen, az már elég igényes arra is, hogy az a kis anyagdarabka tökéletesen álljon. Ha folyton belecsúszik a zsebbe, az épp olyan idegesítő, mint amikor túlságosan kimászik, mint egy óriási virág. A megoldás a zakó zsebéhez mérten megfelelő díszzsebkendő viselése, de picit a hajtogatási technikával is csalhatsz.

5. Túl hosszú vagy túl rövid nyakkendő

A béna nyakkendőhosszt már egy átlagosan képzett divatrajongó is felismeri, kardinális kérdés, hogy ne szaladjunk bele ilyen amatőr hibába. Kezdők kedvéért: a nyakkendő vége ideális esetben néhány centivel a nadrág dereka felett ér.

Hiába vagy profi legalább tizenhatféle kötési technikában, előfordulhat, hogy a nyakkendőd mégsem akar úgy viselkedni, ahogy szeretnéd. Ha magas vagy, akkor rövid lesz, ha alacsony, akkor hosszú, ráadásul bonyolíthatja a kérdést az is, hogy éppen milyen magas derekú nadrágot veszel fel.

A megoldás: talán nem tudtad, de a nyakkendők hossza különbözik. Ennek megfelelően vásárláskor válassz a magasságodhoz passzolót, akkor nem lesz gondod rá! Ha viszont már megvan a nyakkendő, de túl hosszú, próbálj ki olyan csomózási technikát, ami több anyagot vesz fel – vagy fordítva, ha nincs elég a kendőben egy dupla Windsorhoz, válassz szimpla csomót!

És ezt olvastad már?
Új, panorámás rooftop bár Budapest közepén